Az élvonalba jutó kosarasokat köszöntötték

2024.07.05. 18:02

A város polgármestere fogadta a DKKA női együttesét a díszteremben

A koronázóváros polgármestere, Cser-Palkovics a díszteremben fogadta a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női csapatát, amely 2023-24-es bajnoki szezonban az amatőr bajnokság második helyén zárt. Ezzel kivívták a szereplés jogát a legmagasabb osztályban.

Horog László

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta az élvonalba jutó, DKKA-s női kosarasokat a díszteremben

Fotó: Horog László / FMH

Az ősztől a két évvel ezelőtti Euroliga-győztes Sopronnal is találkozik a DKKA női együttese a hazai élvonalban, ugyanis a fehérváriak a fentebb említett hűség városi sztárgárda fiókcsapata, a Sportdarázs SMAFC mögött a második helyen zártak a női amatőrbajnokságban, így a 2024-25-ös idényben a legjobbak között pattogtathatnak. A felkészülés augusztus közepén kezdődik, a bajnokság pedig szeptember végén.

Minden bizonnyal az eddigi otthonuk, az MKOSZ-terem helyen a Gáz utcai csarnokban vívják bajnoki mérkőzéseiket, az edzések kapcsán még akadnak kérdőjelek, lehet, hogy a tréningekre is az Alba Regia Sportcsarnokban kerül sor. A polgármester elmondta, egyértelműen azt javasolja, hogy az NB I-es összecsapásokra a szurkolók jobb kiszolgálása, valamint a nagyobb befogadóképesség miatt a Gáz utcában kerüljön sor, e tekintetben a városnak, a DKKA-nak, valamint a létesítményt üzemeltető Alba Fehérvár férfi együttesének egyeztetnie kell a közeljövőben. Közel húsz év elteltével lesz ismét női együttese a városnak, utoljára az Ikarus gárdája töltött egy esztendőt a legmagasabb osztályban.

– Hagyományainknak megfelelően a kiemelkedően teljesítő sportolókat, csapatokat a városházán köszöntjük, nincs ez másként ezúttal sem, köszönöm az áldozatos munkátokat a város sportszerető közössége nevében. A DKKA együttese és a mögötte álló szakmai stáb közös sikere sporttörténeti eredmény. Az utolsó bajnoki meccs izgalmasra sikeredett, nagy siker a feljutás. Amikor a korábbi években érmet adtam át a férfiaknak, az Arconic-Alba Fehérvár kosarasainak, a srácok mindig jóval magasabbak voltak nálam, ezúttal akadtak amúgy roppant csinos kosaras hölgyek, akik nem érték el az én magasságomat, ami bevallom, tetszett – jegyezte meg mosolyogva Cser-Palkovics András a remek hangulatú rendezvényen.

A DKKA ügyvezetője, a korábbi irányító, Matus Gábor a városvezetőnek az összes lány által aláírt, bekeretezett mezt és egy bajnoki érmet adott át. Matus hangsúlyozta, a családias csapatszellem, a kohézió az év elejétől fokozatosan formálódott, az összetartás a pályán és azon kívül is tetten érhető volt, ami végül meghozta a várt előrelépést.

– Sportvezetőként a mostani sikert ugyanúgy éltem meg, mint a korábban játékosként elért győzelmeket. Komoly szezonon vagyunk túl, a lányok teljesítették a célkitűzést, a feljutást. Ahogy minden klubnál, nálunk is lesznek érkezők és távozók, akad olyan, aki hosszú évek után máshova igazol, visszatér az anyaegyesületéhez. Természetesen igazolunk is, külföldi is hazai játékost egyaránt, utóbbi tekintetben is olyan sportolókat keresünk, akik húzóemberré válhatnak. Természetesen leginkább azokra támaszkodunk, akik a feljutást kivívták, de erősítenünk kell, ha versenyképesek szeretnénk lenni az Euroligában, illetve más, nemzetközi kupában induló magyar együttesekkel szemben. Ami természetesen nem lesz könnyű.

A lányokat a díszterem freskóinak bemutatása után a polgármester kalauzolta az épületben, beszélt a Szent Korona és a koronázási ékszerek hiteles másolatairól, a falakat díszítő festményekről, szőttesekről, Limoges-i corpus töredékről, valamint a város első emberének irodáját is megtekintette a hölgykoszorú. Mujkó, a város egyik jelképének számító udvari bolond vigyázó szemét ezúttal a lányokra vetette, a két kulcsjátékos, Laufer Gabriella, valamint némi unszolás után Dávid Mia a polgármester székét is elfoglalta kis időre. De szerződést, illetve bárminemű megállapodást természetesen nem írtak alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában