Már alig várja, hogy megismerhesse Székesfehérvárt

2024.07.26. 18:09

Amerikai légióst igazoltak

Hivatalos oldalán jelentette be a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, hogy szerződtette a tavasszal a Pennsylvania Állami Egyetemen végzett Makenna Marisát.

Szabó Róbert

Makenna Marisa (középen) a DKKA első légiósa

Fotó: davidkornelakademia.hu

Az amatőr női bajnokságból az NB I/A-ba jutó székesfehérvári együttes első igazolása, Hegedűs Janka után első légiósát is bejelentette péntek délután Makenna Marisa személyében. Az amerikai játékos az elmúlt idényben 31 mérkőzésen lépett pályára az egyetemi bajnokságban, amelyeken 13.4 pont mellett 2.6 gólpasszt átlagolt.

– Csak jókat hallottam a DKKA-ról, így nagyon várom, hogy találkozhassak az új csapattársaimmal és az edzőimmel, valamint megismerhessem Székesfehérvárt és az akadémia közösségét – nyilatkozta a 23 éves hátvédként bevethető amerikai kosárlabdázó hölgy.

Makenna Marisa számára a székesfehérvári együttes lesz az első európai csapat, ahol megmutathatja tudását.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női NB I/A-s csapatának keretét Marisa mellett jelenleg Dávid Mia, Drávecz Boróka, Hegedűs Janka, Laufer Gabriella, Milis Lilla, Papp Lilla, Svarteczki Sára, Szücs Luca, Vagyon Réka és Varga Sára alkotja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában