Győztes gólt szerzett a magyar válogatott játékos

8 órája

Amíg ön aludt addig Szoboszlai remekelt

Szoboszlai Dominik szerezte a Liverpool Arne Slot vezetőedző irányításával kezdődő új érájának első gólját, amellyel végül az angol klub 1-0-ra legyőzte a Real Betist az Egyesült Államokban.

Szabó Róbert

Szoboszlai szerezte a Slot-éra első gólját Liverpoolban

Fotó: Liverpool FC

Jól kezdődik a liverpooli új éra Szoboszlai Dominik számára, hiszen a Székesfehérváron felnövő és a Főnix FC-ben nevelkedő futballista csapata második nyári felkészülési mérkőzésén betalált. A fiatal magyar játékos Mohamed Szalah kiugratása után lőtt a spanyol együttes hálójába, amely gól végül a győzelmet is jelentette az angol klub számára.

Szoboszlai Dominik 64 percet töltött a pályán a magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett mérkőzésen, közvetlenül a támadók mögött, középen szerepelve. 

A Liverpoolnak ez volt a második felkészülési mérkőzése az új, Arne Slot által irányított érában. Az elsőt az angol másodosztályban szereplő Preston ellen 1-0-ra elvesztette, így lehet, hogy Szoboszlai szerezte az új edző irányítása alatt az első liverpooli gólt, aki egyébként mindkét meccsen kezdett.

Szoboszlai Dominikék legközelebb augusztus 1-én lépnek pályára, akkor az Arsenal lesz az ellenfél Philadelphiában, majd a Manchester Uniteddel csapnak össze Columbiában. Ezután visszautaznak Angliába, ahol hazai környezetben lépnek pályára a Sevilla ellen augusztus 11-én, hat nappal később pedig az Ipswich otthonában kezdik meg a Premier League-t.

A Real Betis elleni mérkőzés összefoglalóját az alábbi videón tekinthetik meg.

Felkészülési mérkőzés

Liverpool – Real Betis 1-0 (1-0)
Gól: Szoboszlai (34.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában