Öttusás aranyérmek a török fővárosból

2024.07.11. 15:14

Ankarában bizonyítottak az U17-es korosztály legjobbjai

A Volán Fehérvár modern pentatlonistái öt versenyzővel képviseltették magukat az Ankarában bonyolított U17-es Európa-bajnokságon. A népes különítmény tagjai megtették a magukét, Turbucz Ivola női csapatban és mix váltóban is aranyérmes lett, utóbbi versenyszámban Szécsi Nemere társaságában.

Horog László

A dobogó legfelső fokán a volánosok két fiatalja, Szécsi Nemere és Turbucz Ivola

Fotó: Volán Fehérvár

Az első nap küzdelmei során Bognár Levente fiú váltóban Vigassy Gergővel a 6. helyen végzett, férfi egyéniben Szécsi Nemere, Kiss Tibor és Viniczai Patrik állt rajthoz. Szécsi egyéniben 4. helyen futott be, nem sok hiányzott számára a bronzhoz, csapatban is 4. helyen zárt, a triót rajta kívül Kiss és Gyepessy alkotta. A nőknél Turbucz Ivola egész nap kiegyensúlyozottan teljesített, megbízható versenyzéssel bronzérmes lett, csapatban pedig Tajta és Herbák társaságában aranyérmet szerzett, az érthetően rendkívül boldog lányok az eredményhirdetés során a dobogó legfelső fokára állhattak. A zárónapon, a mix váltó küzdelmei során magabiztos kezdés után végig az első helyen tanyázott, remek napot zárt a koronázóvárosiak két fiatalja, a Turbucz és Szécsi alkotta magyar duó győztesként érkezett célba.

- Nagyszerű eredményeket értünk el, gratulálok a versenyzőknek, valamint az őket felkészítő edzőinknek, Bencze Andreának, Katona Ferencnek, Málits Istvánnak, Demeter Józsefnek és Kovács Lászlónak – közölte elégedetten Vörös Zsuzsanna, a szakosztály igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában