Ez kemény lesz!

9 órája

Erősít a liga

Egykor az NHL-draft második körében elkelt játékost szerződtetett a Vienna Capitals, de a Villach is nagyot húzott.

Szupkai Gábor

Jack Dougherty idén Bécsben riogatja majd az ellenfeleket

Fotó: Nürnberg Ice Tigers

A Villach kerete ezennel véglegesnek tekinthető, utolsónak a legutóbbi szezonban a szlovák Dukla Michalovcét erősítő amerikai csatárt, Chase Pearsont szerződtették. A 26 éves támadó korábban öt idényt játszott az AHL-ben, a Detroit 2015-ben, az ötödik körben draftolta, három meccs erejéig a Red Wingsben is jégre lépett. 

A nagy fogás viszont a bécsieké, akik szintén AHL-es múlttal rendelkező amerikai védőre csaptak le Jack Dougherty személyében. A bekk második körös draftos volt, a Nashville vitte el az 51. helyen. Az NHL-ben ugyan nem játszott, de több mint 300 AHL-meccse volt, az amerikai válogatottal U18-as világbajnoki aranyérmet nyert, legutóbb a DEL-es Nürnbergben szerepelt. 

A Bolzano viszont olyan játékos aláírását szerezte meg a szerződés végére, akit ugyan nem draftolták, mégis szerepelt az 20 meccsen az NHL-ben, sőt gólt ütött a New York Islandersben. Ő a 33 éves kanadai Mike Halmo, aki a Bolzanóval hosszabbított, korábban öt szezont húzott le a csapatnál és ICEHL-t is nyert. 

A HC Pustertal pedig bejelentette Luca Zanatta szerződtetését. A 33 éves védő az elmúlt öt évben az Alpesi Ligában a Cortina csapatában kergette a korongot. Mellette a 20 éves Thomas Galimberti is csatlakozik erősítésként a csapathoz. 

A HCB Südtirol Alperia pedig a 27 esztendős kanadai védőt, Simon Bourque-ot kaparintotta meg. Korábban két szezont már játszott az Innsbruckban, 100 meccsén 59 pontot szerzett, legutóbbi csapata a Stavanger Oilers volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában