Erősítés

2024.07.31. 09:30

Erősítenek a Volán riválisai

Négy csapat is tovább erősítette a keretét az ICEHL szeptember közepén esedékes rajtja előtt.

Szupkai Gábor

Lorenzo Casetti a 13. szezonjára készül az Asiago mezében

Fotó: Fantini Serena

A Vienna Capitals amerikai védővel turbózta fel a keretét, méghozzá Willie Raskob személyében. A 29 éves játékos legutóbb Csehországban regulázta az ellenfél játékosait, és nem is rosszul, hiszen az Extraliga egyik legjobb védője volt a Vitkovicével. De korábbi tapasztalatait is Dániában és Szlovákiában szerezte. 

Az amerikai Cole Hults pedig visszatért a HCB Südtirol Alperia csapatához. A 26 éves a 2022/23-as szezonban már játszott a Bolzanóban, majd egy szezonra a szlovákiai HKM Zvolenhez igazolt, ahol a csapat legponterősebb védőjátékosa volt 9 góllal és 30 asszisszttal, mindezt 60 meccsen. Első bolzanói szezonjában sem lustálkodott, akkor 64 meccsen 36 pontot (5G 31A) szerzett. A rájátszásban döntőig menetelt a csapattal, de ott végül alulmaradt a Red Bull Salzburg elleni hétmeccses fináléban. 

A szintén kanadai Scott Valentine pedig újabb egy éves szerződés végére kanyarintotta oda a nevét, így őt is dél-tiroli mezben nézhetjük tovább. A 33 éves védő korábban hét évet húzott le a DEL-ben, a HCB-nél pedig ez lesz már a harmadik szezonja, ahol eddig 122 ICEHL-mérkőzésen 37 pontot szerzett. A kanadai nagy kedvence a csapat szurkolóinak, igazi vezéregyéniség a pályán és azon kívül is.

Az Asiago Hockey szerződést hosszabbított a csatár Michele Stevannal, és ugyancsak marad a klubnál a 30 esztendős Lorenzo Casetti is. Utóbbi 2012-ben szerződött a csapathoz, azaz a 13 évét kezdi a borsó-sárgák mezében, ahol eddigi tucatnyi szezonjában 633 meccsen 33 gólt és 133 gólt érő átadást jegyez. Nem mellékesen volt egy olyan időszaka 2017 januárja és 2023 januárja között, mikor megszakítás nélkül 352 meccsen lépett jégre.  

A Steinbach Black Wings Linz a 29 éves amerikai, Ian Scheid szerződtetésével egészítette ki és tette teljessé a játékoskeretét. A védő két és fél DEL-ben töltött szezon és a Slovan Bratislavánál eltöltött időszak után költözik Felső-Ausztriába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában