Három bika bekk

2024.07.13. 18:06

Erősítés a védelemben

A "Végy egy jó kapust!" intelmet már kétszer is megfogadta a FEHA19, és ezúttal a védelmet is sikerült jelentősen megerősíteni

Szupkai Gábor

Bajkó Botond idén is sokszor bosszantaná az ellenfél kapusait

Fotó: Soos Attila

Három tehetséges fiatal hátvéd is aláírt a FEHA19 Erste Liga-csapatához a 2024/25-ös idényben. Egészen pontosan Bajkó Botond, Vedran Bogesic és Salamon Zoltán.

A 23 éves junior válogatott Vedran Bogesic a DEAC csapatától érkezett Székesfehérvárra még tavaly nyáron, és – bár sérülés is hátráltatta – alapembere lett az Erste Liga-csapatnak: 37 mérkőzésen 11 pontot szerzett. Ennek ellenére nem maradéktalanul elégedett a fiatal bekk, aki szerint januárban futott zátonyra a tavalyi szezon. A hatékonyság növelése lesz a kulcs, és a két hónapos sérülés után úgy érzi, jobban ment a játék mint szezon elején, sokkal komfortosabban érezte magát védekezésben és támadásban is, mint korábban. Szeretne javítani a támadójátékán, felszabadultabban játszani, és veszélyesebbé válni a kapu környékén.

A 19 éves junior válogatott Bajkó Botond a harmadik Erste Liga-idényére készülhet, tavaly 33 találkozón lépett jégre, emellett a junior csapatban is helytállt. Bajkó sem teljesen elégedett előző évi teljesítményével, hullámzó volt a formája, ugyanakkor technikailag sokat fejlődött. Idén előre szeretne lépni a védekező és a támadó harmadban és mindent megtesz azért, hogy a szezon végével elérje a céljait.

A harmadik szerződő pedig a 20 éves, junior válogatott Salamon Zoltán, aki fiatal kora dacára már a negyedik EL-szezonja elé néz, tavaly 37 mérkőzésen játszott. Tavaly az ő életét is sérülés nehezítette, de ettől eltekintve sikerült fejlődnie, főleg a tempó felvételében tudott előrelépni. Nagyon várja már a visszatérést a sérülés után, jövőre mind védekezésben, mind támadásban előre lépne, és egyenletes teljesítményt vár magától. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában