Jégkorong jövő

12 órája

Fehérváriak a reménységek között

Ezúttal is Óbudán gyakorolnak a válogatott szereplésért potenciálisan versenybe szálló 25 év alatti fiatalok.

Szupkai Gábor

Majoross Gergely igyekszik minél többet összetartást rendezni a keret jövőbeni tagjainak

Fotó: MJSZ

Majoross Gergely szövetségi kapitány már az első, júniusi fejlesztőtábor után jelezte, július végére is tervez egy találkozót. A meghívottak 29-én, hétfőn, 13 órakor találkoznak Óbudán, másfél órával később pedig már a jégen lesznek. Kedden két, szerda délelőtt pedig még egy edzés vár a játékosokra, de lesznek videós és szakmai összejövetelek is a három nap során.

A kapitány munkáját ezúttal Szilassy Zoltán, Kiss Dávid, Svasznek Bence, Ladányi Balázs, Tokaji Viktor, Samuli Nordman, valamint két vendégedző, Láda Balázs és Kecskeméti Áron segíti majd.

– Mindig jó, ha sok edző van a jégen vagy egy táborban, hiszen az a célunk, hogy a három nap alatt a lehető legtöbb információt átadjuk a játékosoknak, és meglegyen a folyamatos visszajelzés is, akár edzés közben. Emellett nagyon örömtelinek tartom, hogy ha kitalálok mondjuk egy júliusi tábort, az összes edző, akit megkeresek, ugrik az első szóra, legyen az főállású szövetségi edző, valamelyik stábban dolgozó szakember vagy vendégedző. Cél is az, hogy úgymond egy lapra kerüljünk a válogatottaknál dolgozókkal. Szeretnék mindig vendégedzőket is hívni ezekre az összetartásokra, hogy őket is segítsük, hogy belelássanak a mi munkánkba, kérdéseket tehessenek fel vagy épp megfogalmazzák a meglátásaikat felénk. Júniusban Somogyi Balázs, mint „nullkilométeres” vezetőedző volt velünk, most Láda Balázs lesz itt ugyanebben a minőségben. Kecskeméti Áron pedig, aki az U18-as válogatottnál stábtag, jelezte a táborok indulásakor, hogy amikor van rá lehetőség, szívesen csatlakozna hozzánk, mert szeretne tanulni, új impulzusokat szerezni, megadjuk neki ezt a lehetőséget. Ezt az U25-ös programot szeretnénk folyamatossá tenni annak érdekében, hogy a nagyobb potenciállal rendelkező fiatalokat felzárkóztassuk a felnőttválogatotthoz. Az összetartásokat pár téma köré építjük, nem lesz ez másként most sem, ezúttal a gyors átmenetekre és az egy-egy elleni párharcokra, versenyekre építjük a jeges gyakorlásokat. Lesznek száraz témák is Puskás Sándor vezetésével, és mentális kérdésekkel is foglalkozunk dr. Németh Gergely irányításával. Úgy érzem, hasznos három nap lehet ez, szeretnénk felkelteni az érdeklődést a srácokban a témák iránt, és majd nyomon is követjük, hogy a klubcsapatokban hogyan sikerül ezeket továbbvinniük  – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Majoross Gergely.

A táborban ezúttal három kapus, kilenc hátvéd és tizennégy csatár dolgozik majd, de a mostani táborban nem lesznek ott azok a játékosok, akik már a külföldi klubcsapataiknál vannak.

A fejlesztőtáborba meghívott játékosok:

Horváth Dominik, Farkas Roland, Orosz Gergely – kapusok

Kiss Roland, Hadobás Zétény, Dobmayer Dominik, Horváth Alex, Falus Ádám, Csollák Márkó, Franyó Krisztián, Horváth Donát, Deák Márton – hátvédek

Papp Kristóf, Nemes Márton  Páterka Bence, Galajda Zsombor, Mattyasovszky Gergely, Tóth Tamás, Dobos Mihály Bendegúz, Mihalik Gergő, Mihalik András Lövei Dávid, Ravasz Csanád, Ambrus Csongor, Barna Olivér, Lobenwein Bálint 

A stáb tagjai:

Majoross Gergely szövetségi kapitány, 
Szilassy Zoltán edző, 
Svasznek Bence edző,
Ladányi Balázs edző, 
Kiss Dávid edző, 
Tokaji Viktor edző, 
Samuli Nordman kapusedző, 
Láda Balázs vendégedző, 
Kecskeméti Áron vendégedző, 
Puskás Sándor erőnléti edző, 
Ács Ferenc erőnléti edző, 
Szilágyi Levente csapatvezető, 
dr. Németh Gergely sportpszichológus, 
Végh Benedek férfiszakág-vezető, 
Nagy József felszerelés-menedzser, 
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, 
Dubóczki Dorottya fizioterapeuta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában