Kezében volt a meccs

2024.07.14. 11:55

Főtáblán a kicsi lány

Feljutott a budapesti WTA 250-es torna főtáblájára Tóth Amarissa, a Kiskút TK játékosa.

Szabó Róbert

Tóth Amarissa újabb bravúrral ott van a budapesti WTA-torna főtábláján

Fotó: Kricskovics Antal

Tóth Amarissa a Kiskút TK-val aratott pénteki Szuperliga-győzelem után szombaton óriási skalpot gyűjtött be, hiszen a budapesti WTA 250-es torna selejtezőjének első körében három szettben, 6:3, 3:6, 6:3-ra legyőzte a WTA-világranglista 172. helyén jegyzett Veronika Erjavecet. A győzelemnek köszönhetően vasárnap újabb mérkőzés várt a fiatal teniszezőre, aki a főtábláért a 226. helyezett Tena Lukas ellen lépett pályára.

Kicsit döcögősen indult a mérkőzés Tóth számára, aki 1:2-nél elbukta az adogatását, azonban rögtön visszabrékelt, majd 4:3-nál már ő volt brékelőnyben. Ezután 5:3-nál a szettért is adogathatott, de ekkor horvát ellenfele semmire elvette az adogatását, majd lehozta a sajátját és egy brékkel 7:5-re megnyerte az első felvonást.

A kis pihenő után Tóth Amarissa fenomenális játékkal tért vissza a pályára, hamar 3:0 lett az állás a javára. Bár ekkor elbukta az adogatását és 3:1-re módosult az állás, Tena Lukas újabb gémet már nem nyert a második játszmában, így a Kiskút TK játékosa 6:1-el egyenlített.

A 29 esztendős horvát a harmadik szettben ápolást kért, végül 2:1-nél elbukta az adogatását és feladta a mérkőzést, így Tóth Amarissa feljutott a főtáblára a budapesti WTA 250-es tornán.

WTA 250, Budapest

Tóth Amarissa – Tena Lukas (horvát, 11.) 5:7, 6:1, 3:1-es állásnál Lukas feladta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában