Göztepe kisokos

5 órája

Friss feljutó ellen a Vidi

Immár török elsőosztályú csapat ellen zárja a felkészülési meccsek sorát a Fehérvár FC.

Szupkai Gábor

Ez még nem tétre megy

Fotó: fehervarfc.hu

A szerdai ellenfél az elmúlt szezonban a török második ligában gyűjtögette a pontokat, nem is eredménytelenül, hiszen a 2. helyen végzett és ezzel feljutott az élvonalba.

Július 17-én, szerdán 10:30-kor tehát a török Göztepe együttese elleni felkészülési mérkőzéssel zárja a szlovén edzőtábort a Fehérvár, egyben ez lesz utolsó edzőmérkőzés is a tétmeccsek előtt.

A Göztepét Izmirben, Törökország harmadik legnagyobb városában 1925-ben alapították. A klub a legnagyobb sikerét 1950-ben aratta, amikor megnyerte hazája bajnokságát. Emellett 1969-ben a vörös-sárgák voltak az első török klub, amely elődöntőt játszhatott egy európai kupasorozatban.

A csapat a 2000-es évek közepén anyagi gondok miatt a Regionális Amatőr Ligában játszott és csak 2017-ben jutott vissza a török első osztályba, ahol öt éven át szerepelt, mielőtt a 2021/2022-es szezonban kiesett. Két év második vonalbeli szereplés után a 2023/2024-es évadban elért 2. hellyel jutottak vissza az élvonalba.

Hazai mérkőzéseiket a Gürsel Aksel Stadionban játsszák, amely 19 713 férőhelyes. Persze a helyszín ezúttal a szlovéniai Bled lesz a 10.30-kor kezdődő mérkőzésen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában