Felkészülési mérkőzés

3 órája

Győzelem a főpróbán (galéria)

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az NB III jövő hétvégi rajtja előtt Bicskei TC csapata. A sárga-kékek 2-0-ra múlták felül az NB II-ben tavaly a 13. helyen záró BVSC-Zugló együttesét.

Káldor András

A Bicskei TC lendületes akciókat vezetett a BVSC-Zugló kapujára, és megérdemelten győzött

Fotó: Kricskovics Antal

Bicskei TC – BVSC-Zugló 2-0 (1-0)
Bicskei TC: Illés (Rigó M.) - Dulló, Bozsoki, Molnár A. (Varga B.) – Gaszner (Schildkraut), Kispál (Márkus), Hirman (Szalai D.), Szontágh (Varga Sz.), Tifán-Péter (Vicz) - Király P., Beliczky (Lakatos). Vezetőedző: Csordás Csaba.
Gól: Bozsoki, Varga Sz. (11-esből).

A vendégeknél több korábbi első osztályban szereplő, sőt válogatottat megjárt labdarúgó - Paulo Vinicius, Hídi Patrik, Pekár László, Bacsa Patrik - szerepelt a kezdő tizenegyben.
A BVSC előtt adódott az első lehetőség, a 4. percben Szilágyi Zsombor átívelése üresen találta Bacsát, aki a bal 16-os sarkától lőtt mellé. A 14. percben Dulló Martint akadályozták szabálytalanul a zuglóiak az oldalvonalnál, a 16-os magasságában. A megítélt szabadrúgást Király Patrik ívelte középre, Bozsoki Imre emelkedett a legmagasabbra és a léc alá bólintott, 1-0. A 18. percben Gaszner Roland vette észre, hogy Erdélyi Benedek kint áll a kapujából, mintegy 40 méterről kapura emelt, de a hálóőr visszaért. A 35. percben Hirman Kristóf ellen szabálytalankodtak a bal oldali 16-os sarkánál, Király Patrik legurítását Bozsoki tűzte kapura, a kapus szögletre hárított, majd az ellentámadást követően Székely Krisztián lépett ki a védők közül és lőtt, Illés Bence azonban nagy bravúrral védett. A 39. percben Hirman futtatta a baloldalon Tifán-Péter Bencét, akinek 14 méteres lövése a kapus hathatós segítségével az oldal hálóban kötött ki. A 43. percben Kelemen Patrik sarokrúgása után Szilágyi Máté fejelt kapura, Illés kiütötte, Pekár ismételt, de Bozsoki blokkolta a lövést. Az 57. percben bal oldali támadás végén Király P. lőtt 20 méterről mellé, majd Varga Szabolcs adott be a baloldalról, Beliczky Gergő fejelt, a labda kezezés gyanúsan pattant ki, de a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra. A 61. percben Illés a kapukirúgásnál kissé könnyelműsködött, Nwachukwu David megszerezte a labdát szabálytalanul, és gurított a kapuba, de a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. Az esetnél a kapus súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, Rigó Máté állt be a helyére. Majd Dulló rövidre sikeredő felszabaditó fejesét követően Zamostny Balázs lőtt 18 méterről fölé. A 89. percben Szalai Dániel lódult előre a jobb oldalon, jól vette észre és passzolt Schildkraut Krisztiánhoz, akinek a 18 méteres  lövése azonban célt tévesztett. A ráadás első percében Vicz Kevin erőteljes lövése pattant szögletet érően az alapvonalon túlra, majd Szalai D. lövése kerülte el a kaput. A lefújás előtti pillanatokban vendég szögletet követően gyors ellentámadás, Varga Szabolcsot ütötték el a büntető területen belül, a játékvezető habozás nélkül ítélt 11-est, amelyet a sértett a kapu bal oldalába lőtt, 2-0. 
Alig több mint egy hét alatt két másodosztályban szereplő együttest győzött le a BTC megérdemelten, dacára annak, hogy meghatározó hiányzói – Sóron Tibor, Tischler Patrik, Száhl Péter - voltak, vannak. A főpróba tehát jól sikerült jöhet az előadás, az NB III-as nyitányra, 2024. július 28-án, vasárnap, 17.30-kor az Érdi VSE ellen kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában