Már biztos a székesfehérváriak továbbjutása

2024.07.07. 19:19

Győzelemmel kezdett a Kiskút TK a Szuperligában (galéria)

Magabiztos, 5-2-es győzelemmel kezdett a női tenisz Szuperligában a Kiskút TK a Budapesti Honvéd SE ellen vasárnap a Gubacsi Zsófi – Tenisz Klub SE központjában.

Szabó Róbert

Tóth Amarissa magabiztos győzelmet aratott Kis-Czakó Eszter ellen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton megkezdődött a női teniszezők csapatbajnokságának Szuperligája a szegedi Gellért SE és a budapesti Honvéd SE összecsapásával. A találkozót a szegediek magabiztosan, 5-2-re nyerték meg, így a székesfehérvári Kiskút TK úgy várhatta a vasárnapi, kispestiek elleni összecsapást, hogyha nyer akkor biztosan továbbjut csoportjából és ott lehet a csütörtökön kezdődő rájátszásban.

A vasárnapi találkozó jó időben kezdődhetett meg 10.00 órától a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub SE salakos pályáin. A csapatok öt egyéni mérkőzést és két párost vívtak meg egymás ellen.

– Nagyon különleges volt a Honvéd elleni mérkőzés, hiszen egyszerre öt pályán zajlott a küzdelem, ami sokkal másabb, mintha egyszerre csak három mérkőzés menne – mondta lapunknak a csapat vezetője, Fehér Tamás. Hozzátette, nagyon érdekes helyzetbe kerültek, mivel Molnár Kitti, az egyik biztos játékosuk megsérült és kérdésessé vált, hogy tudják megverni a kispestieket az alsó pályákon.

A Kiskút TK magabiztosgyőzelemmel kezdte az összecsapást, hiszen az első helyen lévő Tóth Amarissa 6:0, 6:2-re verte Kis-Czakó Esztert. Amarissa mellett Bartha Panna is kiütéssel, 6:0, 6:1-re nyert, ő Sziklai Esztert verte, míg a szlovák Kristina Kucova Finak Esztert múlta felül 6:1, 6:1-re. A négyes játékos, Szabó Lora ezúttal nem tudott győzelmet aratni, szoros mérkőzésen 7:5, 6:3-ra kikapott a mindössze 13 és fél éves nagy tehetségtől, Nógrádi Noémitől. Az ötödik Farkaslaki-Hints Flórát pedig majdnem meglepte a másik nagy tehetség, a szintén csak 13 esztendős Sziklai Zita, azonban Flóra végül a rutinjával 3:6, 6:2, 10–5-re megnyerte a mérkőzést.

– Nagyon hálásak vagyunk, hogy Kucova elvállalta a játékot, így ő volt a hármas játékosunk és nagy szívvel végül nyerni is tudott 6:1, 6:1-re. Így tudtam lehetőséget biztosítani Farkaslaki-Hints Flórának is, aki végül a rutinjával tudta legyőzni a Budapesti Honvéd SE legnagyobb tehetségét, Sziklai Zitát – mondta már a mérkőzésekkel kapcsolatban Fehér Tamás. Hozzátette, Flóra győzelmével biztossá vált a sikerük, Kristinát pedig el is engedték haza. 

A párosban aztán Tóth Amarissa és Bartha Panna játszott a Kiskút TK részéről, akik magabiztos, 6:2, 6:4-es győzelmet arattak a Filak Eszter, Sziklai Eszter duó ellen. A másik összecsapáson Farkaslaki-Hints Flóra mellett Nyúl Csenge játszott, akinek ez volt élete első Szuperligás mérkőzése. Ez végül nem sikerült túl jól, hiszen 6:0, 6:0-ra kikaptak Kis-Czakó Eszter és Nógrádi Noémi párosától.

– Szegény meg volt illetődve ettől a helyzettől, de nagyon vagány kislány és egy-két éven belül a csapat erőssége lesz – mondta Nyúl Csengével kapcsolatban. Kiemelte, most még nyerni tudtak a Honvéd ellen, viszont a rengeteg fiatal tehetség miatt két-három év múlva igen komoly ellenfél lesz a Szuperligában a kispesti gárda.

A mérkőzések jó hangulatban zajlottak, mindenki jól érezte magát és sportszerű volt a küzdelem.

– A Budapest Honvéd nagyon kedves csapat volt, most jutottak fel a Szuperligába. Csupa fiatallal, légiós nélkül játszottak. Meghívtak minket ebédre, vendégül láttak minket, mindenben keresték a kegyeinket, a beütő labdáktól a pályákig mindenben segítettek. A vezetőjük, Gubacsi Zsófi egy igazi sportember, le a kalappal előttük. Jó élmény volt velük játszani, jó lenne ha nem esnének ki – fogalmazott ellenfelükkel kapcsolatban a csapatvezető.

A Kiskút TK Budapesti Honvéd SE elleni csapata
Fotó: Fehér Tamás / Kiskút TK

A győzelemmel biztossá vált, hogy a Kiskút TK a tavalyi évhez hasonlóan idén is bejut a rájátszásba, a kérdés már csak az lesz a szegedi Gellért SE elleni keddi találkozón, hogy az első vagy a második helyen zár a székesfehévári klub.

– A Gellért SE ellen a hármas, négyes, ötös pálya lesz a kérdéses. Oda kelleni fog mindenképp Molnár Kitti, az egyesbe pedig Stollár Fanni, akkor nyerni fogunk. Ha netalán kikapunk, akkor az elődöntőben jön az MTK, de őket így is úgy is meg kell verni a végső sikerhez. Természetesen nem akarunk kikapni, de csütörtökön mindenképp elődöntőzünk vagy a Szegeddel vagy az MTK-val – mondta a rájátszással kapcsolatban Fehér Tamás.

A csapatvezető biztatja a szurkolókat, hogy látogassanak ki a keddi mérkőzésre, minél többen szorítsanak a helyszínen a lányoknak a sikerért. Hozzátette, az üdítő mellett egy kávéra is szívesen vendégül látják olvasóinkat.

Női Tenisz Szuperliga, 1. forduló
Budapesti Honvéd SE – Kiskút TK 2-5
Budapest, Gubacsi Zsófi Tenisz Klub SE

Egyéni mérkőzések:
Kis-Czakó Eszter – Tóth Amarissa 0:6, 2:6
Sziklai Eszter – Bartha Panna 0:6, 1:6
Finak Eszter – Kristina Kucova 1:6, 1:6
Nógrádi Noémi – Szabó Lora 7:5, 6:3
Sziklai Zita – Farkaslaki-Hints Flóra 6:3, 2:6, 5–10

Páros mérkőzések:
Finak Eszter/Sziklai Eszter – Tóth Amarissa/Bartha Panna 2:6, 4:6
Kis-Czakó Eszter/Nógrádi Noémi – Farkaslaki-Hints Flóra/Nyúl Csenge 6:0, 6:0

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában