Női vízilabda

3 órája

A magyar rangadón alulmaradt, utána nyert a DFVE

Szoros mérkőzésen, 11-10-re kikapott a BVSC-től a Dunaújvárosi FVE a női vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező szombati játéknapján a hollandiai Edében.

Szabó Róbert

Egy győzelem és egy vereség a dunaújvárosi lányok szombati mérlege

Fotó: DFVE / Facebook

Pénteken jól rajtolt a Dunaújváros az Edében rendezett BL-selejtezőben, hiszen 14-10-re legyőzte a házigazda Polar Bears-t, így várhatta a szombati játéknapot, ahol két mérkőzésen ugrott vízbe az együttes. Előbb a magyar csoportrivális, BVSC ellen, majd a francia Nancy ellen kellett megküzdeniük Garda Krisztináéknak.

Az első negyedben a zuglóiak kezdtek jobban, egy perc sem kellett, hogy előnybe kerüljenek Pőcze Panna révén, Horváth Brigitta azonban gyorsan válaszolt és egyenlített, 1-1. A folytatásban újabb két gyors gólváltás következett, hogy aztán 36 másodperccel a szünet előtt Sümegi Nóra Virág először a mérkőzésen előnyhöz juttassa a dunaújvárosiakat, 3-4. A BVSC a második felvonásban sem lassított, gyorsan egyenlített, majd bő három perccel a nagyszünet előtt fordított Bereczki Luca góljával. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen Garda fél perc múlva válaszolt, de a negyedben újabb gól már nem született, így döntetlennél vonultak pihenőre a felek, 5-5.

A fordulás után Dobi Doina Lili  talált a zuglóiak kapujába, újra előnybe került a DFVE, de a BVSC nem hagyta annyiban a dolgot, ismét fordított, de a dunaújvárosiak így is egyenlíteni tudtak, 7-7. Végül a mérkőzésen először az utolsó játékrészben kétgólos különbség alakult ki a két csapat közt, s bár Gardáék 9-7-ről még egyenlítettek 11-9-nél már csak a szépítés jött össze, így 11-10-re kikaptak.

Az esti meccsen semmit nem bízott a véletlenre a Dunaújvárosi FVE, amely 18-6-ra ütötte ki a francia Grand Nancy AC-t, így három meccs után hat ponttal a tabella második helyéről várhatja a vasárnapi folytatás. A lányok a francia Lille ellen ugranak medencébe 10 órától, és ha nyernek akkor biztosan ott lesznek a Bajnokok Ligája főtábláján.

Női vízilabda BL, selejtező

BVSC-Zugló – Dunaújvárosi FVE 11-10 (3-4, 2-1, 2-2, 4-3)

Dunaújvárosi FVE: Maczkó – Jonkl, Kardos L., Dobi 1, Horváth B 2, Katsimpri 2, Garda 3, Kardos D. 1, Karancsi, Pál, Sümegi 1, Eikel. Vezetőedző: Maxim Kordonszkij

Grand Nancy AC – Dunaújvárosi FVE 6-18 (1-5, 1-3, 2-6, 2-4)

Dunaújváros: Maczkó – Jonkl, Kardos L. 3, Dobi 3, Horváth B. 1, Mahieu 2, Katsimpri 1, Garda 3, Kardos D. 1, Karancsi 1, Pál 1, Sümegi 2, Eikel. Vezetőedző: Maxim Kordonszkij

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában