Nem hamisítvány

2024.07.08. 12:58

Kínai jégkorongozó az ICEHL-ben

Az Asiago ICEHL csapatát erősíti majd a kanadai születésű, de ázsiai útlevéllel is rendelkező Jason Fram..

Szupkai Gábor

Jason Fram az úttörő

Fotó: asiagohockey.it

Ezzel pedig a 29 éves Jason Fram lesz az első kínai útlevéllel rendelkező játékos az osztrák bázisú ligában. A kanadai-kínai, Vancouverben született hokis sokáig a WHL-es Spokane Chiefsben játszott, később az AHL-ben és az ECHL-ben is bemutatkozott, majd 2019-ben a kínai KHL-csapathoz, a Kunlunhoz szerződött, ahol öt szezon alatt 186 meccsen, 17+22 pontot gyűjtött. A kínai válogatottban két világbajnokságon, sőt a 2022-es olimpián is szerepelt. 

Az Asiago emellett megszerezte az Innsbruck kanadai védőjét, Adam Rockwoodot is, aki korábban kipróbálta magát a svéd, a finn, és a szlovák ligákban is, a legutóbbi idényt viszont már az ICEHL-ben töltötte és 40 pontot (4G + 36A) szorgoskodott össze. 

A Bolzano sem tétlenkedett és egy évet hosszabbított a kanadai Brad McClure-ral. Szintén hosszabbított, és már a hetedik idényét kezdi Klagenfurtban Nick Petersen. A 35 éves, korábbi AHL-es kanadai az eddigi 220 ICEHL/EBEL-meccsén 88 gólt ütött és 137 gólpasszt adott. A Pustertal pedig visszacsábította magához a korábban több évet Salzburgban szereplő, majd két OHL-s szezont kalandozó olasz válogatott Tommy Purdellert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában