Nem jó, de nem is tragikus

2 órája

Kovács Bálintnak nem Schleiz lesz a kedvenc pályája

A híres utcai pályán, Schleizben Bálintnak sikerült feledtetnie a tavalyi kisiklását két 9. helyével, de cseppet sem elégedett.

Szupkai Gábor

Sajnos nem Kovács Bálintot ünnepelték győztesként

Fotó: Racing Passion Photography - Damon Teerink

Tavaly a rendkívül erős német bajnokságban (IDM) Kovács Bálint abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett a világbajnoki erősségű Superbike kategóriában. 2024-ben ezt az eredményét túl akarja szárnyalni, idén végre megszerezte az első IDM-es pódiumait, miután kétszer is a harmadik helyen végzett Oscherslebenben.

A 22 éves motoros ezúttal az általa jól ismert Schleizben folytatta a szereplését, ahol előző évben szinte semmi sem jött össze, ezúttal viszont már a pénteki szabadedzéseken több mint egy másodperccel volt gyorsabb a 2023-as legjobb köridejénél, míg az időmérőn a 8. rajthelyre kvalifikálta magát gyári BMW-jén. Mindkét futamon odaért a legjobb tíz közé – a kilencedik lett az első és második versenyen is –, így összetettben a hetedik helyen várja a folytatást az eddig szerzett 72 pontjával.

– A tavalyihoz képest sokkal jobb hétvégén vagyok túl, eredmény szempontból ugyanakkor kevésbé vagyok elégedett. Pedig jól indult a versenyhétvége. A tempómat át tudtam menteni az előző futamokból, sikeres pénteket zártunk, egy másodperccel jobb volt az időeredményem, mint tavaly. A mezőny nagyon együtt volt, bár közel voltam az ötödik pozícióhoz, szombaton végül a 8. helyre kvalifikáltam magam a vasárnapi versenyre. A korábbi tapasztalatok alapján úgy éreztem, jó lesz a versenytempóm is, mert egy körön mindig gyengébb az időm, mint a versenyben. A vasárnapi első futamon, egy gyengébb rajtot követően a tizennegyedik helyről zárkóztam fel a kilencedik helyre, viszonylag elmaradva az élbolytól. A második rajt viszont jobban sikerült, a vezető bolynak a végén küzdöttem, erős tempót tudtam motorozni, főleg a verseny közepén. Jöttem fel az ötödik helyért, és amikor a hatodikat megelőztem, kiszorítottak a pályának a korábbi versenyen olajjal felszórt részére, emiatt két másodpercet vesztettem, és visszacsúsztam a kilencedik helyre. Ez sajnos kizökkentett, végül ebben a pozícióban végeztem. Sajnálom, mert sokat fejlődtem az előző évhez képest, a második versenyben benne volt legalább a hatodik hely, amivel elégedett lettem volna. Nem a kedvenc pályám Schleiz, és vélhetően soha nem is lesz az. Nagyon várom már a következő fordulót, Assent, ezt a versenypályát jobban kedvelem, jó eredményre számítok – fogalmazott Kovács Bálint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában