Kislánya koreografálja a gólörömöket

1 órája

Nagy Zsolt: Szeretném ott folytatni, ahol abbahagytam (videó)

Nagy Zsolt nagyon kemény hónapon van túl. Júniusban a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon szerepelt, majd egy kis tíznapos pihenő után már a Puskás Akadémiával készül az új idényre. A felcsútiak játékosával az Eb-ről, az új idény céljairól és arról is beszélgettünk, hogy kislánya milyen szerepet játszik a gólörömeiben.

Szabó Róbert

Nagy Zsolt aktívan pihente ki az Európa-bajnokság fáradalmait

Fotó: Nagy Zoltán Péter

Legutóbb azt mondta lapunknak, mindent megtesz azért, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon, ez pedig sikerült. Milyen élményekkel gazdagodott, hogy élte meg a tornán való szereplést?

– Úgy érzem mindent megtettem tavasszal, hogy ott lehessek az Európa-bajnokságon, és végül Marco Rossi be is hívott a válogatott keretbe. Jó szezonon voltam túl úgy érzem. Megmondom őszintén az egyik szemem sír, a másik viszont nagyon örül. Ott voltam az Eb-n, két meccsen pályára is léphettem, de van bennem egy kis hiányérzet, hogyha többet játszok akkor úgy érzem, hogy volt még bennem amit ki tudtam volna adni magamból a pályán. Viszont mindenképp pozitívan fogom fel ezt az Európa-bajnokságot. A másik része pedig az, hogy csalódás volt, hogy nem jutottunk tovább, mind a csapat számára úgy számomra is. Pár éve viszont el se tudtam volna képzelni azt, hogy ott legyek egy Európa-bajnokságon, és hogy játsszak is. Mindenképp pozitív volt ez az elmény, tapasztalat.

A csapattól tíz napos pihenőt kapott az Európa-bajnokság után. Mennyire sikerült kipihenni a fáradalmakat és feltöltődni?

– Még az Eb előtt volt egy bő hetem, hogy egy kicsit felkészüljek fejben a kihívásra. Miután hazajöttünk volt tíz napom, hogy egy kicsit a családdal pihenhessek, de ez inkább aktív pihenő volt a gyerkőccel. Remélem még máskor is megadatik az, hogy ilyen kevés szünetem legyen, de egyébként is olyan vagyok, hogy a szünetben sem állok le. Aktív pihenőm volt, megpróbáltam minél jobban felfrissülni fejben, ami részben sikerült, részben annyira nem. Ez a LASK Linz elleni meccsen is meglátszott, egy kicsit frusztrált voltam, nagyon gólt akartam szezni, de nem jött össze, viszont próbálok a feladatomra koncentrálni.

Hogy értékelné az ausztriai edzőtábort?

– Úgy érzem nagyon jó edzőtáboron vagyunk túl. Nagyon jó körülmények fogadtak minket, voltunk már itt, így tudtuk, hogy mi vár ránk. Fel tudtunk készülni, amit elterveztünk azt véghez is vittük szerintem. Lekopogom, a sérülések is elkerültek minket szerencsére, persze egy-két betegség volt, de nagyobb gond nem. Szerintem mindenki kész lesz a jövő heti rajtra, úgy érzem készen állunk a feladatra.

Előbb a Dnyipro-1 ellen lépnek pályára a Konferencia-ligában, majd az Újpest ellen az NB I-et is megkezdik. Hogy készülnek a mérkőzésekre?

– Elsősorban úgy készülünk a Konferencia-liga-selejtezőre, hogy lesz meccs.Nagyon kemény ellenfélre számítok, már a helyezésüket is megnézve. Természetesen közben az Újpestet is néztük már, hogy milyen formációban állnak fel és milyen erőt képviselnek. Sokat változott a csapat, és átalakulóban vannak még.

Nagy Zsolt több helyzetet is kidolgozott a LASK Linz elleni mérkőzésen
Fotó: Nagy Zoltán Péter

Az előző idényben tizenegy gól mellett hét gólpasszt jegyzett. Milyen céljai vannak az idei évre?

– Nagyon sűrű lesz ez az ősz, a válogatottal lesz hat mérkőzésünk, a Nemzetek Ligája még idén lemegy. Egyénileg szeretném ott folytatni ahol abbahagytam tavasszal, mindenképp ez lesz a célom. Csapat szinten is most már elvárás szerintem, hogy a dobogón végezzünk. Nem szabad, hogy ez nyomás, teher legyen. Egy a lényeg, hogy mindenki kiadja magából a maximumot, és ha ezt megtesszük akkor szerintem ott a helyünk a legjobb háromban. Nagy változások nem történtek, a mag megvan, úgyhogy tényleg csak rajtunk múlik.

Többször említette, hogy a kislánya is aktív szereplője a gólörömeinek. Hogy kell ezt elképzelni?

– Mindig ő találja ki azt, hogy mi legyen a gólok utáni gólöröm koreográfiája. Már a következő meg is van, de ez sajnos május óta bennem van, hiszen az Eb-n nem tudtam gólt szerezni. Az izraeliek elleni meccsen volt egy olyan helyzetem, amikor átemeltem a kapust, de végül csak a kapufát találtam el, na ott már az járt a fejemben, hogy most bemutathatom az újabb gólörömöt. Egy-két meséből szokott ellesni mozdulatokat, azokat mutatja meg nekem, és onnan inspirálódik.

Hogy szokta nézni a mérkőzéseket a kislánya?

– Az a baj, vagy nem baj, hogy eléggé aktív kiscsaj, amit tőlem örökölt. Nem tud megülni egy helyben, így a feleségem is kevésszer nézi végig a mérkőzést. Mindig föl-alá megy, játszik, futkározik a stadionba, ha hazai meccs van, de persze ha gól van akkor egyből futnak ki a lelátóra és megnézik apa gólörömét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában