Kemény gyomros

2 órája

Nagyon elpáholták az Enthronerst

Lengyelországban, a Wroclaw Panthers ellen lépett pályára a Fehérvár Enthroners az ELF (European League of Football) hétvégi fordulójában.

Szupkai Gábor

Brzozowski futásaival nem tudott mit kezdeni a fehérvári védelem

Fotó: Kricskovics Antal

A Fehérvár két győztes meccs után érkezett Lengyelországba, de így sem ő számított esélyesnek. Főleg azért, mert a Panthers korábban már Fehérváron is megmutatta oroszlánkörmeit. 

Ennek ellenére erősen kezdett az Enthroners, Jack Mangel első öt passza hibátlan volt, ezekből 37 yardot haladt a csapat, különösen Nathaniel Robitaille 26 yardot érő elkapása volt Pazar teljesítmény. Utána kicsit döcögősebben haladt a támadás, de Leonardo Sophoclis is beszállt az elkapósdiba 12 egységgel. Végül mégis be kellett érni csupán mezőnygóllal, de sarok Zsombor nem hibázott,0-3. Ígéretes kezdés, majd a védekezés is jól működött, Josiah Norwood keveset passzolt, azt viszont jól, Dawid Brzozowski futásait pedig nagy nehézségek árán sikerült megállítani, újra a Fehérvárnál a labda. Ám tragikusra sikerült ez a labdabirtoklás, két rossz passz Mangeltől, egy futás majd 5 yardos büntetés, ráadásul Begad Abdelhalim puntja után Devan Burrell visszahordta a labdát az Enthroners célterületére, Jakub Aldas extrája is érvényes, 7-3.

Újra próbálkozhatott tehát a Fehérvár, de nem sikerült olyan jól kezdeni a második negyedet, mint az elsőt. Mangelnek csak a rövid passzok sikerültek, Tóth Nándor ebből kettőt elkapott, de végül egy korai beindulás a támadófaltól, és az ezzel járó 5 yardos büntetés ezt a rohamot is rövidre zárta. Szerencsére a Wroclaw is hasonló forgatókönyvből dolgozott, továbbra is Norwood és Brzozowski főszereplésével, hasonló sikerrel, mint a Koronázók. Akik viszont a biztató kezdés után újra a szezon mélypontján tapasztalható, fantáziát még csak nyomokban sem tartalmazó támadójátékot hozták a következő labdabirtoklásnál. Négy próbálkozásból 1 yardot haladva. Ennél sokkal jobban mutatott a Panthers támadása, bár ők sem sokat variáltak, de az legalább működött. Egészen pontosan Brzozowski futásai, aki öt futásból 56 yardot pakolt a közösbe, az akciót egy 32 yardot touchdownt érő futással lezárva, Aldas is sikeres, 14-3. A Koronázók lemásolták az előző „rohamukat”, négy játék, 1 yard. A Wroclaw viszont rákontrázott, mert három játékból újabb touchdown következett, Norwood keze elsült, Matt Cole 23 yardos elkapása végén már ünnepelhetett, Aldas még mindig hibátlan, 21-3. A Fehérvár következő játéka egy futás volt, de Tóth Levente kezéből kiütötték a labdát, jöhetett újra a Wroclaw. Ebből a rohamból egy sikertelen mezőnygól-kísérletre futotta, ám a Koronázók fél percig sem birtokolta a labdát, és a félidő vége előtt még egyszer megindulhatott a Panthers. És a szünetig megmaradt 38 másodperc elég volt nekik egy újabb hatpontosra, Cole mellett Adria Botella Moreno szedte le a levegőből a labdákat, utóbbi 13 yardosa már az Enthroners területén, Aldas jutalomrúgása után 28-3 a félidő.

A harmadik negyed ugyanilyen rosszul folytatódott, mert Brzozowski ugyan csak 9 yardot futott, de Norwood megküldött egy 46 yardos passzt a levegőben, amit Cole kapott el touchdownért, Aldas sem maradt az öltözőben, 35-3. Mindehhez csak egy perc és 16 másodperc kellett a lengyeleknek. A Fehérvár viszont támadásban teljesen tanácstalan volt, a futójátékot megölte a Wroclaw, és a passzok sem mentek. A Panthers ellenben lubickolt támadásban a fáradoó fehérvári védelem mellett. Brzozowski mellett bevették Gennadiy Adams lábait is, de előbbi zárta le a támadást, 1 yardos futás, újabb TD, Aldas plusz egy, 41-3. A Koronázók következő labdabirtoklása hozta a nap második fehérvári pontszerzését. A passzok közül néhány most sikerült Sophoclis és Tóth Nándor elkapásai révén, de ismét csak mezőnygólig jutott az Enthroners, ezt viszont Sarok bevágta, 41-6. Csakhogy nem sok ok volt az örömre, mert a kirúgás után Burrell második visszahordott touchdownja következett, az extra is póznák között, 48-6.

A negyedik negyed eleje egészen pofás fehérvári rohamot hozott. Ráthonyi Kende végre futásból is tudott hozni néhány yardot, egészen pontosan 26-ot, míg a levegőben Tóth Nándor kétszer 14-et, és Robitaille 17 yardos elkapásával zárva le a rohamot, Sarok hibázott, 48-12. A Panthers azonban nem kegyelmezett, hat játék, 60 yard, Adams szerzi meg az utolsó yardokat, Aldas lába működik, 55-12. A fehérváriak részéről nem beszélhetünk támadástól, mert -1 yard lett a vége a labdabirtoklásnak, a Wroclaw ellenben Adams futásaival még utoljára bemasírozott a fehérvári célterületre, Aldas pedig megkoronázta mai teljesítményét, 62-12. Az Enthroners még megkapta a labdát, Fodor Balázs a földön gyepálta a lengyel védőket, 53 yardot be is íratott a jegyzőkönyvbe, de pontszerzés nincs, 62-12 a vége. A Wroclaw a fehérvári 44-12-es sikerét is felülmúlta.

Az Enthroners legközelebb augusztus 10-én játszik a First Fielden a Prague Lions ellen, vélhetően nagyobb sikerrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában