Finn-magyar csatár

2 órája

Rasmus Kulmala is Volán mezt ölt

A magyar válogatottban is bemutatkozó támadó a Ferencváros után most Fehérváron hasítja majd a jeget.

Szupkai Gábor

Kulmala a magyar válogatottban is megmutatta már magát

Fotó: MJSZ

A 30 éves játékos a 2017/2018-as szezonban érkezett Magyarországra és többször is pályára lépett a magyar válogatott színeiben. A korábbi finn junior-világbajnok támadó két szezont játszott a DVTK Jegesmedvék csapatában, majd a Ferencvároshoz igazolt, ahol az utóbbi öt évét töltötte. A legutóbbi szezonban 37-szer lépett jégre az FTC csapatában, ahol 18 gólpasszt és 17 gól szerzett, így 35 ponttal zárta a szezont, ami egyébként az eddigi legkevesebb volt tőle magyarországi pályafutása során. Ez persze nem véletlen, hiszen  március elején, az Erste Liga-rájátszás kezdete előtt doppingvétség miatt azonnali hatállyal távozott a ferencvárosiaktól.

Remélhetőleg itt Fehérváron a játéka miatt kerül reflektorfénybe. 

– A döntés könnyű volt számomra, mert csak jó dolgokat hallottam a klubról, a stábról és a fehérvári játékosokról. Számomra a legnagyobb vonzerő az volt, hogy évek után újra magasabb szinten játszhatok az Erste Liga után. Szélig Viktorral, a csapat general managerével jó beszélgetéseink voltak a jövőről. Minden professzionálisnak és jól szervezettnek tűnt, ami nagyon tetszett. Természetesen az új aréna is izgalmas. Már hét éve itt vagyok Magyarországon, így sok mindent tudok a klubról. Bár még soha nem játszottam az ICE-ban, sok Volán meccset követtem már korábban. Magas színvonalú bajnokságra számítok, és készülök erre a kihívásra  – indokolta a játékos Székesfehérvárra való igazolását, aki a 26-os számot fogja viselni. 

A csatár erősségei saját bevallása szerint a gyors korcsolyázás, a kemény munka, és az, hogy bármilyen szerepet el tud látni, amit az edző kijelöl számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában