Megvédték a címüket párosban

2 órája

Stollár Fanny bajnok!

Megvédte címét a Stollár Fanny, Katarzyna Piter a budapesti WTA 250-es tornán párosban, miután a döntőben 6:3, 3:6, 10–3-ra legyőzték az Anna Danyilina, Irina Hromacseva duót.

Szabó Róbert

Stollár Fanny és Katarzyna Piter megvédte címét a budapesti WTA 250-es tornán

Fotó: Hungarian Grand Prix Budapest / Facebook

Harmadik tornagyőzelméért lépett pályára a Római Teniszakadémián Stollár Fanny a lengyel Katarzyna Piter oldalán szombat délután. A páros akárcsak egy évvel ezelőtt, úgy idén is bejutott a döntőbe, ahol ezúttal a kazah Anna Danyilina és az orosz Irina Hromacseva által alkotott duó volt az ellenfele.

A mérkőzés nagyszerűen kezdődött, hiszen egy semmire hozott adogatás után sikerült brékelni, majd újból semmire hozni az adogatást. Az eredményjelző 3:1-et mutatott, amikor a kazah, orosz kettős visszabrékelt, azonban nem tudták hozni az adogatásukat, így 4:2-re módosult az állás. Ezután mindenki hozta a saját szerváját, így Stollárék 6:3-ra megnyerték az első felvonást.

A második szettben mindkét oldalon akadtak bréklabdák, de a kazah, orosz kettős 4:3-as vezetéséig mindenki tudta hozni a saját adogatását. Ekkor jött a játszma egyetlen brékje, Piter nem tudta lehozni adogatását, az állás 5:3 lett, Hromacseva pedig lehozta a sajátját, így 6:3-mal egyenlített.

A döntő szett szuper tie-breakben aztán nem volt kérdés, Stollár Fanny és Katarzyna Piter hamar 5–1-re húzott el, onnantól pedig saját adogatás után nem vesztett pontot, 7–2-nél pedig elvett egyet, így végül 10–3-ra diadalmaskodott és a meccset, valamint a tornát is megnyerte.

Stollár Fanny harmadik alkalommal nyerte meg a budapesti WTA 250-es tornát párosban. A Kiskút TK teniszezője 2021-ben a román Mihaela Buzarnescu, míg tavaly a mostani partnere, Katarzyna Piter oldalán örülhetett a végső győzelemnek, akivel így már másodjára nyerték meg a trófeát.

A páros a jászvásári WTA 250-es tornán folytatja szereplését.

WTA 250-es torna, Budapest, páros, döntő

Katarzyna Piter, Stollár Fanny – Anna Danyilina, Irina Hromacseva 6:3, 3:6, 10–3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában