A rallye nem való városba! Fehérvár Rallye: Fogd meg a söröm!

2024.07.13. 22:42

Száguldozás a városban

A szuperspeciál immár hagyományosan a Fehérvár Rallye elválaszthatatlan része.

Szupkai Gábor

Az egyik Skoda gépszörny a sok közül

Fotó: Fehér Gábor

Az időjárás megkímélte szombat este az autóverseny szerelmeseit. Napközben az a veszély fenyegette a Fehérvár Rallye mezőnyét, hogy olvadt aszfalton kell szórakoztatniuk a rajongókat, de a 19 óra utáni rajtnál már felhős ég, és ugyan fülledt meleg, de már nem elviselhetetlen forróság várt mindenkit. 

A pilóták pedig meghálálták mindezt, hörögtek a motorok, robbantak a kipufogók, füstöltek a gumik, nyekeregtek a fékek, a rajongók pedig bőszen tapsoltak a Palotai úton rendezett szuperspeciálon. Főleg mikor a kis szöcske, vagy a zöld Lada motorja bőgött fel, de akkor sem maradtak csendben mikor a két BMW driftbemutatója után várni kellett kicsit, míg elült a gumifüst.

Ámde rendeztek szombaton gyorsaságit is, rögtön háromszor is megtették a szakaszt a pilóták és navigátoraik. Ezután Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt kettőse volt a leggyorsabb Skodájával, akik az abszolútot is vezetik. Mögöttük Német Gábor és Németh Gergely, valamint Klausz Kristóf és Papp Tamás állnak szintén Skodával.

A megyei versenyző Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter abszolútban a 14. helyen áll, kategóriájában (ORB 2WD) viszont 5.7 másodperces előnnyel vezet a Zagyva Lajos-Spitzer Frida, és 10.2 másodperccel a Czékmány Norbert-Takács Gábor duó előtt, így lesz miért tepernie vasárnap a móri pilótának és társának. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában