Nyolcvan éves lett Kiss Imre!

2 órája

Születésnapot ünnepel ma a legendás edző

Ma ünnepli 80. születésnapját a székesfehérvári labdarúgás legendás utánpótlásedzője, Kiss Imre, sok-sok nagyszerű futballista tehetség első, jövőt meghatározó éveinek tanúja és szakembere.

Tihanyi Tamás

Kiss Imre kerek évfordulót ünnepelhet, és nagyon sokan felköszöntik ma

Fotó: feol.hu

„Isten éltessen, Édesapám!”, köszöntötte Kiss Imrét közösségi oldalán egyik fia, Norbert, aki ezek után ezt írta: „Legalább az egyik fiút néha vidd magaddal a pályára!, hangzott néhai Édesanyám mondata, amikor három elevennek csupán enyhén nevezhető fia közül egyet száműzött a Sóstói Stadionba. Vitt, mi megszerettük a játékot és azt hiszem, már vele együtt mondhatjuk: életünk része! Több mint ezer srác járt már oda és nekem mindegyikőtökről azt mondja: mind rendes srác volt!”

Kiss Imre, a VT Vasas, a Videoton, a Fehérvár FC kiváló utánpótlás edzője a honi labdarúgásban eltöltött munkája elismeréseként már több mint tíz éve átvette a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést. A 80 éves szakember fél évszázada, hogy neveli-tanítja a gyerekeket Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban, ahol 1973 óta a klub munkatársa. Több száz, de inkább több ezer ifjú labdarúgóval ismertette és szerettette meg a legnépszerűbb sportágat, a labdarúgást, a csodát, amelynek varázsával oly sokan nem tudnak betelni. Szép emlék, hogy 1963-ban, hatvan éve került először Székesfehérvárra, ahol másfél éven keresztül a VT Vasas NB II-es csapatában, a tartalékban lépett pályára. De pályafutása nem játékosként, hanem edzőként teljesedett ki. A FEOL tavaly készített vele hosszabb interjút, ismerjék meg sorainkon keresztül. Isten éltesse Őt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában