Martonvásár SK

7 órája

Új alapokon, új garnitúrával

A Martonvásár SK csapata búcsúzott volna a vármegyei I. osztálytól, mivel azonban több csapat nem vállalta a folytatást, így esélyt kapott arra, hogy az augusztusban induló szezonban javítson, és a gárdához érkezett új szakvezetés segítségével kilábaljon az általa ásott mély gödörből.

Káldor András

Gálvölgyi István, Kozma László elnök, és Trizna Tamás

Fotó: Martonvásár sk

A múltjához képest meglehetősen méltatlanul szerepelt a csapat az előző idényben, és amennyiben nincsenek létszámgondjai a szövetségnek, akkor a második vonalban találhatták volna magukat. Pedig a klub eddigi történelme nem erre adna utalást, hiszen a 2005-2006-os szezonban megnyerték a megyei I. osztály küzdelmeit, majd az NB III-ban sem vallottak szégyent. Ott két évet töltöttek, és az első idényben a 4. helyen zártak, ám a következő évben pedig 10.-ek lettek, de a klub a következő bajnoki szezonban nem indult el ebben a bajnoki osztályban, és visszatért a megyébe. Azóta váltakozó sikerrel szerepeltek, kétszer, a 2011-2012, és a 2012-2013-as években lettek bronzérmesek, de az utóbbi négy szezonban nem kerültek be az első tízbe.

Nem véletlen, hogy a klubvezetés – látva a tavalyi dicstelen mérleget – a 14., utolsó előtti helyezést – döntő lépésre határozta el magát. Új szakembereket hozott a csapathoz, az eddigi vezetőedző, Nagy Tibor helyére a Gálvölgyi István – Trizna Tamás duó érkezett a nyár elején.

– Trizna Tamással együtt dolgoztunk a 18. kerületi sportiskolában a Gloriette SE-nél, a Martonvásár elnöke, Kozma László nagyon jó barátunk, és ő keresett meg bennünket. Eddig utánpótlásban dolgoztunk, szerettük volna magunkat kipróbálni a felnőtt labdarúgásban is, és elvállaltuk ezt a felkérést. – tudtuk meg Gálvölgyi Istvántól.
– Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon kemény feladat van ránk, de a kapcsolatrendszerünk révén próbálunk erősíteni. Ez véleményem szerint sikerülni fog, és azt is tudjuk, hogy nehéz bajnokság elé nézünk. Minden kétséget kizáróan nem úgy szerepelt az utóbbi években a csapat, ahogy azt elvárták volna a szurkolók, és csak a visszalépések miatt tudott megyei első osztályban maradni, de nagyon szeretnénk segíteni az egyesületnek, és stabil csapatot akarunk kialakítani.   

A gárda felkészülése július 4-én indult, heti három edzéssel, és edzőmérkőzésekkel készülnek a bajnoki rajtra. Öt-hat tesztmeccset terveznek, ráadásul sürgeti őket az idő, hiszen három hét múlva már a Fejér Vármegyei Kupában kell pályára lépniük. Nagy kérdés volt, hogy milyen összetételű állomány áll majd az edző páros rendelkezésére?

– Elég nagy vérátömlesztésen megy át a csapat, Tordasról érkezik Szilágyi Roland, Cservenka Gergő, és Hernádi Ádám, Gál Benedek, aki annak idején a Mustang SE-ben nevelkedett a Baracskai TC.-től tért vissza. Svet Martin a tápiószentmártoni Aranyszarvas SE-től igazolt hozzánk, ugyancsak korábbi sikerei színhelyén láthatják a szurkolók Kővári Ferencet is a Vál KSE-től. A TFSE-ből Benkó Márk, a BKV Előréből Jakab István, Dunaújvárosból szintén egy régi martoni nevelés, Patkós Kevin van az érkezők között. Rajtuk kívül még további játékosokkal vagyunk tárgyalásban. A régi keretből Gerebenics Norbert, Farkas Csaba, és Neuvert Álmos biztosan maradnak, de Tóth Dávidra nem számíthatunk, mert a futsal NB -ben játszik, és egyszerre kis és nagy pályán nem szerepelhet egyszerre a szabályok szerint. – tette hozzá Gálvölgyi István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában