Labdarúgás

2 órája

Újabb állomáshelyen a klublegenda

Stopira (Ianique dos Santos Tavares) a portugál másodosztályú Uniao Torreense együttesében folytatja a karrierjét.

Káldor András

Stopira még a Vidi színeiben

Fotó: Koszticsák Szilárd

A balhátvédként és belső védőként is bevethető 36 esztendős játékos 2012 és 2023 között a Videoton, illetve Fehérvár FC-ben futballozott. 2008-ban igazolt Európába, amikor a portugál Santa Clara szerződtette a Sporting Praiától, majd játszott a spanyol Deportivo La Coruna B-csapatában és a szintén portugál Feirensében, innen szerezték meg a fehérváriak.

Az NB I-ben 265 meccsen szerepelt, 22 találatot ért el, és a klub történetének legtöbb, 43 nemzetközi tétmérkőzését játszó labdarúgója volt. A rutinos bekk a fehérvári együttessel kétszer lett bajnok, emellett egy Magyar Kupa győzelmet és egy Magyar Szuperkupa is ünnepelhetett. Stopira a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában 58 alkalommal jutott szóhoz.

Miután lejárt a szerződése, novembertől idén nyárig szülőhazájában futballozott, a hatszoros nemzeti és 12-szeres regionális bajnok Boavista Praia együttesében. Az irányadó transfermarkt.de közlése szerint Stopira egy évre szóló szerződést kötött új klubjával. Csapattársa lesz majd Rúben Pinto, egy másik korábbi Vidi-futballista, aki az idény után, július elején igazolt az Uniao Torreense gárdájához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában