Ők nyerték a legtöbb érmet

2024.08.26. 15:23

A hátukon vitték a válogatottat a sukorói kajakosok

A vasárnap befejeződött nem olimpia számok kajak-kenu világbajnokságán a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia versenyzői halmozták az érmeket.

Németh Krisztián

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, PaddlePhotography

Ahogy korábban megírtuk az üzbegisztáni világversenyen Kőhalmi Emese egymaga két aranyat nyert (K1 1000 m, K1 5000 m), a mix kajak négyesek 500 méteres döntőjében pedig klubtársával, a vb-újonc Ujfalvi Laurával, továbbá Opavszky Márkkal, és Balogh Gergellyel ezüstérmet szerzett.

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, PaddlePhotography

Rugonfalvi-Kiss Janka is érmet ünnepelhetett, Jankát K-1 200 méteren először a negyedik helyen írták ki, azonban a célfotó hosszas vizsgálata után végül holtversenyt hirdettek a sprintszámban, így végül bronzérem került a sukorói akadémista nyakába.

Beé-Samu Andrea és Gintl Andrea tanítványai szerezték a legtöbb érmet Samarkandban.

– Csütörtökön utaztam a lányok után, de addigra már minden készen volt a kezdésre, a bérelt hajók beállítva, a lányok pedig már teljes fókuszban, az időeltolódást is megszokták – nyilatkozta Beé-Samu Andrea, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia honlapjának.

– A rendezés és a szállásunk teljesen rendben volt, a pálya viszont hagyott kivetni valót maga után, mivel betonfal vette körül a vízfelületet, nagy volt a szél és nagyon hullámzott a víz is. Ennek ellenére a lányok megugrották a feladatot és nagyon szépen teljesítettek, én pedig „dagadtam” a büszkeségtől, hiszen mi lettünk a legeredményesebbek egyesületi szinten.

A kajak-kenu szezon a végéhez közeledik, szeptemberben a fiatalok az Olimpiai Reménységek Versenyen vesznek részt Szegeden. Kőhalmi Emese és Fodor Nicholas Horvátországban a felnőtt maraton világbajnokságon képviselik majd a magyar és a sukorói színeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában