Sajtóhír

2 órája

A Real Madrid sztárjával volt válogatott a Puskás Akadémia kiszemeltje

A portugál élvonalból szerződtethet középpályást a Puskás Akadémia FC a 24 esztendős Gustavo Assuncao személyében.

Szabó Róbert

Az U23-as válogatott tagja volt a Puskás Akadémia kiszemeltje

Fotó: Eurasia Sport Images

A portugál sajtóban jelent meg az a hír, miszerint egy brazil védekező középpályás úton van Magyarországra, hogy két éves szerződést írjon alá a felcsúti együttessel. Bár arról nincs szó a Record című lap cikkében, hogy milyen összeget fizet a futballistáért a tavaly bronzérmet szerző együttes, az szinte biztos, hogy valamennyit le kell tennie az asztalra, hiszen 2025-ig élő szerződése van a játékosnak a Famalicaóval. 

Gustavo Assunca, akit jelenleg 1.5 millió euróra taksál a mértékadó transfermarkt.de, a Portóban nevelkedett, majd innen került az Atlético Madridhoz, ahonnan aztán 2019-ben igazolt ingyen a portugál Famalicaóhoz. A 24 esztendős futballista ezután a Galatasarayhoz került kölcsönbe 2021 szeptemberében, de 2022 januárjában visszatárt Portugáliába. Bár jelenleg „csak" 1.5 millió euróra taksálják az értékét 2020 augusztusában 8 millióra rúgott ez az összeg.

A védekező középpályás a Brazil U23-as válogatotban is pályára léphetett, még 2020-ban egy Dél-Korea elleni barátságos meccsen, amelyen Rodrygo, a Real Madrid sztárja is ott volt a csapatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában