Nagy Zsófia első csapásai az idei ifi vb-n

13 órája

A reményfutamban javíthatnak

Szerdán magyar idő szerint a kora esti órákban húzta az első pályát Nagy Zsófia a kanadai evezős ifjúsági világbajnokságon. A Velencei-tavi és Balatoni Evezős SE versenyzője kétpárban állt rajthoz.

Németh Krisztián

Demkó Janka, Illés László, és Nagy Zsófia

Forrás: Magyar Evezős Szövetség/Szlovák Bence

Fotó: Bence Szlovak

A harmadik korosztályos világbajnokságán szereplő Nagy Zsófia már a rajt előtt felejthetetlen élményekkel gazdagodott: az Államalapítás ünnepét a helyi magyar közösséggel együtt élte meg a válogatott delegáció és a Niagara-vízesés sem maradt ki a programból.

A magyar evezős válogatottat a wellandi magyar közösség látta vendégül. Nagy Zsófiék nemzeti ünnepünk alkalmából részt vettek a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban tartott kenyérszentelésen is, ahol Jákó János főkonzul is köszöntötte őket
Forrás: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség


Szerdán aztán eljött a rajt, Illés László tanítványa a mosonmagyaróvári Demkó Jankával kétpárevezősben igyekszik kitenni magáért. A páros az idei ifi Eb-n a negyedik helyen zárt, nagy öröm lenne, ha a legjobb hat közé tudnának jutni St. Catharines-ben.

Hajójuk a harmadik helyen ért célba az előfutamban, a lányok a csütörtöki reményfutamból harcolhatják ki a legjobb tizenkettő közé jutást.
A helyszínen három korosztály világbajnoksága zajlik párhuzamosan: az ifik mellett a felnőttek és az U23-asok is versenyeznek.

A magyar evezős sportnak kellemes emlékei vannak St. Catharines-ből: az 1999-es világbajnokságon Kokas Gergely megszerezte a férfiak első világbajnoki érmét, miután harmadik lett könnyűsúlyú egypárevezősben, a Pető Tibor, Haller Ákos kétpárevezős az 5., míg az Alliquander Anna, Remsei Mónika női könnyűsúlyú kétpár a 8. helyével kvalifikált a sidney-i olimpiára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában