Itt a vége

5 órája

A szezonzárón is kikapott az Enthroners

A Cologne Centurions ellen zárta az ELF (European League of Football) idei szezonját a Fehérvár Enthroners, és nem sikerült szépre a búcsú.

Szupkai Gábor

Fotó: Kricskovics Antal

Az Enthroners vezethette az első támadássorozatot, és igencsak látványos játékokkal haladtak előre, Tóth Nándor több elkapással is jelentkezett, de Nathaniel Robitaille és Czirók Márton is beszállt a játékba, Jack Mangel nem csak hajigálta a labdát, de bevállalt egy 14 yardos futást is. A Centurions 9 yardos vonalán viszont megállt a tudomány, pedig negyedikre is nekifutottak, de nulla ponttal zárult az akció. A kölniek is jól kezdték a menetelést, Isaiah Weed 25 yardos passzt adott Carlos Hillnek, de utána Roedion Henrique kezébe passzolt, ő pedig az Enthroners játékosa, aki majdnem be is vitte a labdát a célterületig, de végül maradt még egy kevés távolság a gólvonalig. De ezt Mangel gyorsan letudta, Robitaille volt a célpont és máris ott az első hazai TD, az extrapont is jó, 7-0. A vendégek támadása azután újra elhalt a fehérvári védelemnek hála, ám a punt kivételesen jól sikerült, saját 2 yardos vonaláról indulhatott újra hódító útjára az Enthroners. Nem is sikerült megugrani ezt az akadályt, újra a Centurions támadhatott.

A második negyedet pedig már bőven a vörös zónán belül kezdhették, és mivel a vendégek erőssége a futójáték, ezt is erőltették, nagyon hatékonyan. Emil Fuchs tette meg az utolsó hiányzó 2 yardot, az extra is a póznák közé szállt, 7-7. Négy perc múlva pedig már jött is a következő touchdown, de újra a Centurions volt eredményes, mert a fehérvári támadás elhalt. Újra Fuchs volt elemében, ezúttal viszont 12 yardot tett meg célterületig az utolsó akcióban, az extra viszont nem jó, 7-13. Az Enthroners továbbra is vaktölténnyel lőtt, nyoma sem volt az első negyedben látott pontos passzoknak. Bezzeg a németek kihasználták, hogy a fehérvári védelemben nincs ott Zilai János, aki a futójáték semlegesítésében kulcsfigura, és Fuchs vezérletével csak szorgosan gyűjtögették a yardokat, de Weed sem esett kétségbe ha passzolni kellett, Carlos Hill pedig biztos kézzel kapta el a labdát, az extra is jó, 7-20. Egy perc és 53 másodperc volt a félidőig, jöhetett az Enthroners. De nem jött, sőt Mangel eladta a labdát és a vendégek egy mezőnygólt még összehoztak, 7-23 a szünetben.

Fél perc telt el a pihenő után és máris ott volt a következő Centurions hatpontos, Weed passza után Carlos Hill ért el 66 yardos touchdownt, az extra is jó, 7-30. Az összeomlás csak folytatódott, még három perc sem telt el a negyedből, újra Hill a pontszerző, most 38 yardos a touchdown elkapás, az extra is jó, 7-37. A nagy fordulat csak nem akart eljönni, a Koronázók támadása punttal zárult, azt viszont Bijon Harris visszahordta a fehérvári célterületre, a jutalomrúgás is jó, 7-44. Totális leolvadás. Némi gyógyír volt a bajra a következő támadás, ami Ráthonyi Kende futásaival és Leonard Sophoclis 27 yardos elkapásával végül touchdownt hozott, az extra is jó helyre szállt, 14-44. De gyorsan jött a válasz is, újabb pazar 68 yardos Weed-Hill összjáték, a jutalomrúgás is érvényes, 14-51. Mangel is észhez tért, 44 yardos passz Robitaille irányába, az akciót Ráthonyi Kende zárja le 7 yardnyi rohanással, extra is sikeres, 21-51.

A negyedik negyedben a Koronázók védelmének volt egy labdaszerzése, ami pontszerzéssel nem párosult, de később Mangel még összehozott egy 37 yardos touchdown passzt Robitaille segítségével, 28-51. A hajrában Hegedűs Máté is pályára lépett irányítóként, a közönség legnagyobb örömére. A Centurions ebben a negyedben pedig már csak futásokkal pörgette az órát, de ez számukra bőven elég volt, nem bánták, hogy nem sikerült pontokat varázsolniuk az eredményjelzőre.

A Fehérvár Enthroners idén két győzelemmel és tíz vereséggel zárta a szezont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában