Egy apró lépéssel közelebb a Fiorentinához

1 órája

Ez csak küzdelemből ért jelest

Nem várt egyszerű feladat a Vidire a Konferencia Liga 3. selejtezőkörének első meccsén.

Szupkai Gábor

Pécsi Ármin a kapuban nem hibázott

Fotó: puskasakademia.hu

Eddig könnyű útja volt a Puskásnak a Konferencia Ligában, hiszen a Dnipro-1 megszűnése miatt pályára sem kellett lépnie, és máris a következő fordulóban találta magát. A hazai bajnokságban is eddig száz százalékos a csapat, Újpesten és a ZTE ellen is 2-1-es sikerrel vették az akadályt. 
A jó kezdés itt is majdnem összejött, Soisalo iramodott meg erőszakosan a jobb oldalon, és ennek végül egy 17 méterről megeresztett Nagy Zsolt lövés lett a vége, ami pontosságban jó volt, erőben már kevésbé, de Kucser így is szögletre kellett mentse a próbálkozást. A folytatásban is jobb volt a felcsúti gárda, nagy kár, hogy mindez helyzetekben nem mutatkozott meg. Aztán nem csupán az első komolyabb helyzet, de az első sárga színű fegyelmező cetli is a Puskás játékos neve mellé került, Szolnokit regulázta meg a norvég játékvezető, Yenne visszahúzásáért. A szabadrúgást vagy 30 méterről tűzte kapura a sértett, a labda kellemetlenül pattogott, de Pécsi figyelt és leért a bal alsó  sarokra. A 20. percben Maceiras tekert jobbról külsővel az öt és felesre, ahol Colley feje találkozott a labdával, de az végül a jobb alsó sarok mellett pattogot ki a játéktérről. A legkomolyabb helyzet pár perccel később érkezett, Szerobjan kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, és kissé kiszorított helyzetből vette célba a kaput, Pécsi azonban szép vetődéssel kiütötte az erőből meglőtt labdát. A szünet előtt még előbb Yenne esett el a tizenhatoson belül a semmitől, szerencsére a semmiért, majd Hovhanniszjan tört be szinte zavartalanul a tizenhatoson belülre, meg is lőtte a labdát, Pécsi azonban megint a helyén volt, és simán megfogta a középre tartó lövést. Ezekben a percekben nagyon pontatlan volt a Puskás, igaz az örmény játékosok egymáshoz történt passzait sem csak egy fejszámolóművész tudta volna számon tartani. A félidő utolsó eseménye egy Soisalo keresztlabda utáni nagyon éles szögből ellőtt Nagy lövés volt, ami keresztbe elsuhant Kucser kapuja előtt.  
Egyik mester sem variálta meg csapatát a szünetben, nem is sokat változott a játék képe. Mezőnyben jobb volt a Puskás, de helyzetei inkább az Araratnak voltak, ezek közé tartozott Haratjunjan távoli lövése is, ami az oldalhálóban kötött ki. A 63. percben a meccs eddigi legnagyobb lehetősége maradt ki, Colley legurítása után Plsek a rövid sarkot vette célba, Kucser azonban leért és bravúrral hárította a lövést. Percekkel később Yenne lapos, nem túl erős lövése csak centikkel kerülte el a Puskás Akadémia kapuját, majd újra a nigériai egy beadás után megelőzte a védőjét, elfejelte a labdát, ami centikkel a jobb kapufa mellett pattogott ki. A hajrában egyre feszültebb lett a hangulat, de egy-egy sárga lap kicsit lehűtöte a kedélyeket. Viszont cseppet sem megnyugtató módon a felcsúti kapu előtt zajlott a játék, és  a csereként beállt Duarte nagyon felpörgette a hazaiak játékát, és már kiegyeztünk volna azzal ha kapott gól nélkül jön haza a Puskás. Minaszjan a végén agyoncserélte magát, ám szerencsére a frissen beálltak sem hozták el az örményeknek a megváltást, ellenben a felcsúti csere, Levi szaladt el a bal oldalon, középre gurított és Soisalonak csak az üres kapu közepébe kellett gurítania, 0-1. 
Visszavágó egy hét múlva csütörtökön, 21 órakor a Pancho Arénában.

Ararat Armenia – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Jereván, Vezeti: Kristoffer Hagenes (Oystein Ytterland, Tom Harald Gronevik) – norvégok
Ararat Armenia: Kucser – Hovhanniszjan, Queirós, Bueno, Grigorjan – Tera (Ambartszumjan 55.), Nondi (Muradjan 86.), Haratjunjan (Rodríguez 74.) – Szerobjan (Duarte 73.), Ocansey (Gbomadu 86.), Yenne. Vezetőedző: Vardan Minaszjan.
Puskás Akadémia FC: Pécsi – Golla, Plsek, Stronati, Szolnoki (Favorov 64.), Maceiras – Nagy Zs., Nissilä (Levi 78.), Ormonde-Ottewill – Colley (Puljics 87.), Soisalo. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Soisalo (89.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában