Örményországba utaznak Hornyák Zsolték

10 órája

Ismerős ellenfél vár a Puskás Akadémiára

Az örmény Ararat-Armenia lesz a Puskás Akadémia FC ellenfele a Konferencialiga-selejtező harmadik körében.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia FC Örményországba utazik a Konferencialiga-selejtezőben

Fotó: puskasakademia.hu

Ahogy az ismert a Puskás Akadémia játék nélkül, kettős győzelemmel jutott tovább a Konferencialiga-selejtező harmadik fordulójába, hiszen az UEFA csőd miatt kizárta a sorozatból az ukrán Dnyipro-1-et. A felcsútiak így „hátradőlve" nézhették azt, hogy ki nyeri az örmény Ararat-Armenia és a moldáv Zimbru Chisinau összecsapását, amelyből kikerül az ellenfelük.

A párharc első találkozóján idegenben az Ararat-Armenia kiütéses, 3-0-s győzelmet aratott, hazai pályán pedig 3-1-re győzte le a moldáv Zimbru Chisinaut, így továbbjutott a sorozat következő fordulójába, ahol a Puskás Akadémiával mérkőzhet majd meg. A párharc első mérkőzését Jerevánban rendezik majd augusztus 8-án csütörtökön, míg a visszavágóra augusztus 15-én kerül sor a Pancho Arénában.

Az Ararat-Armenia nem lehet ismeretlen a Fejér vármegyei futballkedvelőknek, hiszen a Fehérvár FC 2021-ben szintén a Konferencialiga-selejtezőben találkozott az együttessel, akkor az első körben. A Vidi hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a gárdával, majd idegenben 2-0-ra kikapott így búcsúzott a sorozattól.

Az örmény csapat a Puskás Akadémiához hasonlóan az elmúlt idényben harmadik helyen végzett hazája élvonalbeli bajnokságában, mindössze hét ponttal lemaradva a bajnok Pjunyik Jerevántól. A mértékadó transfermarkt.de szerint jelenleg 5,6 millió euró a csapat összértéke, amelynek keretében 11 légiós futballozik, ez a keret 45,8 százaléka, átlagéletkoruk 25,3. A legértékesebb játékosuk az örmény jobboldali hátvéd Kamo Hovhannisyan, akit 500 ezer euróra taksálnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában