A végén jött a csattanó

2 órája

Keretbe foglalva nyert a Puskás Akadémia

Gyorsan előnybe került, aztán belealudt a meccsbe a Puskás Akadémia, úgy tűnt későn ébred, de végül a hajrában 2-1-re diadalmaskodott a Zalaegerszegi TE ellen a labdarúgó NB I második fordulójában.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia nagy küzdelemben nyert

Fotó: Kovács Péter

Nagyszerűen kezdte az új idényt Újpesten a Puskás Akadémia FC, amelynek nem is lehetett más célja hazai pályán a Zalaegerszegi TE ellen, mint hogy folytassa ezt a jó sorozatot. A kezdés dukált is ehhez, hiszen az ötödik percben egy nagyszerű bal oldali szöglet után Jakub Plsek maradt teljesen üresen a tizenhatoson belül a hosszún, és tizenegyről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, Gundel-Takács Bence csak beleérni tudott, 1-0. A folytatásban nem változott a játék képe, a hazaiaknál volt többet a labda és próbálták kontrollálni a mérkőzést, helyzetekkel azonban ez nem párosult. A játék a legtöbbet a mezőnyben zajlott, nagyot küzdött mindkét csapat, néha feléledt a zalai gárda, de Szolnoki Rolandék állták a sarat és nem engedtek teret az ellenfélnek. 

A 33. percben úgy tűnt, hogy megtöri a csendet a Puskás Akadémia, nagyszerű ellentámadást vezetett a felcsúti együttes, Brandon Ormonde-Ottewill passzolt középre, azonban az érkező Mikael Soisalo hiába lőtt ötről a kapuba, les miatt érvénytelenítették a találatot. Bő tíz peccel később már a zalaegerszegiek előtt adódott lehetőség, Dénes Csanád tört a tizenhatos felé, ballal lőtt is a jobb sarkáról, de nem találta el a kaput, nem sokkal lőtt fölé. A hátralévő időben újabb lehetőség már nem alakult ki, így a félidei szünetre 1-0-s Puskás Akadémia vezetésnél vonulhattak a felek. 

A második félidőre sokkal aktívabban jött ki a Zalaegerszeg, a Puskás Akadémia nem nagyon tudta magához ragadni a kezdeményezést. Az 50. percben Mim Gergely jobbról tört befele és már középről lőtt is egyet 23-ról, de Pécsi Ármin a levegőben úszva beleért a jobb alsóba tartó labdába és szögletre tolta azt. A felcsútiak gyengébb teljesítményét aztán Hornyák Zsolt az 57. percig nézte ölbe tett kézzel, cserélt, a változás reményében Komáromi Györgyöt és Jonathan Levit is pályára küldte. A meccs képe ennek ellenére sem módosult sőt, a 66. percben egy jobb oldali bedobást követően Kiss Bence kapta meg a labdát, a középen üresen érkező Sajbán Mátét játszotta meg, aki a kapuval szemben, 15 méterről kilőtte a jobb alsót, 1-1

Az utolsó negyedórára ráfordulva a Puskás Akadémia próbálta ismét kezébe venni az irányítást, de a játék javarészt a mezőnyben zajlott. Az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak, a beadások Gundel-Takács kezében landoltak. A 75. percben aztán a hazai gól szerzője, Plsek ismét fejjel eredményes volt, csak előtte ellökte a zalaiak kapusát, így a gól érvénytelen volt. Öt perccel később már a zalaiak kerültek ziccerbe, Sajbán egyedül tört Pécsi kapujára, lövés helyett cselezett már a tizenhatoson belül, ez lett a veszte, hiszen rálépett a labdára, elesett, Quentin Maceiras pedig elhozta a labdát. Fel is pörögtek az események, hiszen az ellentámadásból Plsek jobbal lőtt 19-ről milliméterekkel a kapu fölé, majd Yohann Croizet 20-ról a másik oldalon hasonlóan cselekedett.

A 85. percben aztán Gundel-Takácsnak kellett ismét hárítania, balról Nagy Zsolt tekert középre, a csereként beálló, születésnapos Jakov Puljic bólintott, de gyenge volt a kísérlet. Két perccel később Jonathan Levi érte el pont az oldalvonal mellett a labdát szintén a bal szélen, Plsek fejét találta meg a beadásával, de próbálkozása épphogy elment a kapu fölött. A beívelések aztán meghozták gyümölcsüket, hiszen a rendes játékidő utolsó percében Komáromi György jobbról ívelt remekül középre, Nagy Zsolt megverte Vogyicska Balázst és az ötös bal sarkáról a hosszú alsóba fejelt, 2-1. A felcsútiak így megőrizték veretlenségüket a bajnokságban, ráadásul továbbra is hibátlanok, hat ponttal állnak két meccs után.

A Puskás Akadémia FC csütörtökön lép pályára legközelebb, Örményországba utazik, ahol az Ararat-Armenia ellen küzd meg a Konferencialiga-selejtező harmadik körének első találkozóján. A hétvégén, vasárnap aztán hazai pályán fogadja a Nyíregyháza Spartacus FC-t a bajnokság harmadik fordulójában.

Labdarúgó NB I, 2. forduló

Puskás Akadémia FC – Zalaegereszegi TE 2-1 (1-0) 
Felcsút, Pancho Aréna, Vezette: Dr. Csonka Bence

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Komáromi, 57.) – Szolnoki (Favorov, 71.) Plsek – Soisalo (Levi, 57.), Nissila (Vékony, 90+2.), Nagy Zs. – Colley (Plsek, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Zalaegerszegi TE: Gundel-Takács – Szendrei N., Várkonyi, Szafronov, Medgyes – Dénes Cs. (Vogyicska B., 76.), Sajbán M., Szankovics, Kiss B., Mim – Németh D. (Croizet, 57.) Vezetőedző: Márton Gábor

Gól: Plsek (6.), Nagy Zs. (90.) ill. Sajbán M. (66.)
Sárga lap: Nagy Zs. (37.), Szolnoki (50.), Maceiras (62.) ill. Medgyes (45+2.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában