Már az első félidőben eldőlt, hogy nem terem babér a fehérváriaknak

3 órája

Komoly gyomros Újpesten

Az Újpest két vereséggel kezdte a bajnokságot, a Fehérvár FC ellenben még veretlen volt, de az OTP Bank Liga NB I 3. fordulójában mindkét sorozat megszakadt.

Szupkai Gábor

A kép csalóka, nem az Újpest került padlóra a Szusza Ferenc Stadionban

Fotó: fehervarfc.hu

A nyáron mindkét együttes kerete és stábja jelentős változáson ment keresztül, Fehérvárról Újpestre távozott Gergényi Bence, Maomodou Karamoko (kölcsönszerződése lejárta után távozott, majd Újpestre került kölcsönbe) és Bese Barnabás, valamint a tavalyi szakmai stábunkból Bartosz Grzelak vezetőedző, Johan Sandahl pályaedző, Elbert András kapusedző és Száraz Ádám erőnléti edző is, így a fővárosi lila-fehérek kis túlzással Vidi II-ként is indulhattak volna a bajnokságban.
Persze Pető Tamásnak is van újpesti kötődése, hiszen játékosként 1997-2000 között, valamint 2007-ben is Újpesten futballozott és tagja volt az Újpest utolsó bajnokcsapatának. 
Az első percekben a hangulatra nem lehetett panasz a stadionban, sokkal jobb volt, mint maga a meccs. Ekkor csak reméltük, hogy a csapatok nem idézik majd meg a 2020 februári meccseiket, mikor rövid időn belül egy bajnokin és két kupameccsen is vállalhatatlan teljesítményt nyújtottak egymás ellen. Rossznyelvek szerint a guantánamói táborban azoknak a meccseknek a felvételével kínoznak. A 22. percben jutottunk el odáig, hogy már mindkét kapusnak volt védése, bár egyik sem kerül majd bele a forduló nagy védéseinek válogatásába. Tóth Balázs Ljujic éles szögből leadott lövését hárította, Piscitelli pedig Csongvai 18 méteres próbálkozását védte vetődve. A 24. percben viszont tehetetlen volt Tóth, Bese az alapvonal közeléből passzolta vissza a labdát Karamokóhoz, akitől messzire pattant a labda, de pont jól jött Ljujicnak, aki ballal, 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt, 1-0. A 35. percben Pető kevergetett a jobb oldalon, majd tökéletesen ívelt középre, ahol Gradisar fejelhetett 9 méterről teljesen egyedül kapura, a labda azonban középre ment, Piscitelli sajnos magabiztosan hárított. Pillanatokkal később nagy bedobás után a Tajti által kifejelt labdát Brodic szerencsétlenül éppen Gradisarhoz juttatta, de a csatár kiszorított helyzetből kapu mellé lőtt. A kihagyott fehérvári helyzetek után viszont a lila-fehérek ismét betaláltak. Gergényi ívelése után a Bese által megcsúsztatott labdát Ljujic önzetlenül passzolta Brodichoz, aki 5 méterről könnyedén lőtt ballal a jobb alsó sarokba, 2-0.  A folytatás sem volt jobb, Előbb ívelés után Ljujics ballábas, megpattanó lövését hárította bravúrral Tóth Balázs, majd bal oldali szöglet után a lecsorgó labda Karamoko elé került, a támadó lövése pedig Csongvai lábáról vágódott a kapu fölé. De ami ennél is nagyobb baj, hogy az első félidő ráadásában szöglet után Geiger a 16-os jobb sarkától ívelte középre a labdát, Nunes pedig  hat méterről csúsztatott a jobb alsó sarokba, 3-0. Jól jött a félidei sípszó.
A szünetben Pető Tamás hármat cserélt, de mielőtt kicsit is reménykedni kezdhetett volna a fehérvári szurkolótábor, máris jött a negyedik hazai találat. Egy beívelés után nem tudott felszabadítani a védelem, Bese Tajtihoz passzolt, aki 9 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 4-0. A 61. percben Huszti cselezett befelé a büntetőterületen belül, majd 15 méterről kapura lőtt, Piscitelli a léc alól tornázta ki a labdát, majd pár perccel később Pető tekert 15 méterről a kapu fölé. Semmi sem akart összejönni ezen az estén a fehérváriaknak, akik becsületükre legyen mondva, nem adták fel. A 76. percben Stefanelli lövése dolgoztatta meg Piscitellit, majd Spandler fejesét tornázta ki a léc alól az újpestiek kapusa, de Csongvai távoli lövése se fogott ki rajta. Persze a lila-fehérek sem lustálkodta, Karamoko 15 méterről tesztelte Tóth Balázst, különösebb eredmény nélkül. A sok fehérvári próbálkozásnak végül a 90. percben meglett a jutalma, Milicevic beadása után Kovács Patrik 6 méterről a léc alá fejelt, 4-1.
Az Újpest tehát két vereség után fölényes győzelemmel törte meg a rossz sorozatát, a Fehérvár pedig a héten már második vereségét szenvedte el. a hétközi Konferencialiga-selejtező után. 

Újpest FC – Fehérvár FC 4-1 (3-0)
Megyeri út, Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző. Vezette: Berke Balázs
Újpest FC: Piscitelli – Bese (Babós 82.), Nunes, Gergényi – Baranyai (Simon 55.), Tajti, Geiger (Radosevic 55.), Tamás –Ljujic (Dénes 71.), Karamoko (Mucsányi 82.) - Brodic. Vezetőedző: Bartosz Grzelak
Fehérvár FC: Tóth B. – Milicevic, Spandler, Serafimov, Huszti – Pető M. (Babos 70.), Melnyik (Bedi - a szünetben), Csongvai, Katona (Kovács M. - a szünetben) – Christensen (Stefanelli 70.), Gradisar (Kovács P. - a szünetben). Vezetőedző: Pető Tamás
Gól: Ljujic (24.), Brodic (42.), Nunes (45+2.), Tajti (53.), illetve Kovács P. (90.)
Sárga lap: Csongvai (57.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában