Kiszenvedték a gólt a ZTE ellen

2 órája

Kovács Patrik mentett pontot a Vidinek

Az utolsó másodpercben egyenlített a Vidi a ZTE elleni hazai bajnokin a labdarúgó NBI negyedik fordulójában. A vendégek védelmi hibából szereztek vezetést.

Németh Krisztián

A nemzetközi kupa-kiesést követően Pető Tamás vezetőedző keményen odaszólt a játékosoknak, ám ezzel együtt is csak két helyen változtatott az Omonia Nicosia elleni kezdő csapaton: fia Pető Tamás nem volt a keretben (sérülés miatt) Holender Filip pedig a kispadra ült le. A hétközi derbit kihagyó Gradisar vissza, Kovács Mátyás bekerült a kezdőbe.


Ahogy a forduló valamennyi bajnokiján, a Sóstó stadionban is gyászszünettel emlékeztek az életének 85. évében elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra, a Honvéd legendájára Komora Imrére.


Jól kezdett a Vidi: Christensen a negyedik percben könnyed szóló után kapufát lőtt 18 méterről, majd Csongvai tekerését védte Gundel-Takács.
Meddő mezőnyfölényben volt a házigazda, a ZTE határozottan védekezett, Tóthnak az első harminc percben nem akadt dolga. Ám fordult a kocka, Pető Tamás együttese belefáradt a meccsbe, egy ajándék labdával Dénest hagyták kapura törni, majd Tóthnak kellett nagyot védenie Kiss pazar lövésénél. 


Kezdett meleg lenni a pite. Harsant is a füttyszó a Vidi-táborból...


Pető Tamás nem győzött cserélni, a félidőben és a 61. percben is. Mindkettő indokolt volt, főleg, hogy a kettő között megszerezte a vezetést a ZTE. Mondjuk inkább úgy: ajándékba kapta. A Vidi korábbi fiatal játékosa szerezte a gólt: Beditől Dénes elé pattant a labda, aki Csongvait becsapva okosan helyezett a bal alsóba, 0-1.


Összességében nem érdemtelenül került az előny a kék-fehérekhez: összeszedettebben játszottak, míg a Vidinél az volt az érzése az embernek, hogy ha holnapig játsszák ezt a meccset, akkor sem tudnak betalálni. Ezt támasztotta alá Stefanelli remek passzából Kovács Patrik közeli lövése, és Christensen blokkolt lökete is.


A 80. percben némi rémület kerekedett, amikor Tóth Balázs ziccerben állított meg egy támadást, miközben a vendég játékos fejbe rúgta. Némi ápolás után Balu folytatta a játékot.


A rémület után jöhetett volna a katarzis, de Holender lövése 11 méterről eleresztett tekerése a kapufán csattant - ebben a tekintetben már kettővel ment a Vidi...


A 88. percben Kiss eldönthette volna, de ő is a kapufát találta el.


Így pedig a csereként beálló Kovács Patrik lett a meccs hőse! A lelátón édesapja Kovács Zoltán, és a mellette helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is elégedetten csettinthetett, amikor a klub történetének legfiatalabban debütáló NB I-es játékosa, és  gólszerzője betalált - méghozzá az öt perces hosszabbítás legvégén!  Christensen emelését Serafimov játszotta meg fejjel, majd Kovács Patrik négy méterről jobbal a jobb felsőbe bombázott, 1-1!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában