Csúcs

3 órája

Kovács Patrik újabb rekordja

Kovács Patrik nemcsak a Vidi történetének legfiatalabban debütáló NB I-es játékosa, de immár ő a klub történetének legfiatalabb NB I-es gólszerzője is.

Szupkai Gábor

A rekorder a gól után

Fotó: fehervarfc.hu

Ugyan vasárnap az Újpest ellen 4-1-es vereséget szenvedett el a Fehérvár FC, de van aki soha nem fogja elfelejteni ezt a napot. 

Kovács Patrik idén februárban azzal írta be magát a klub históriás könyvébe, hogy nála fiatalabban senki sem mutatkozott be a Vidiben az élvonalban. A fiatal támadó 6016 naposan debütált az NB I-ben, 158 nappal korábban, mint a korábbi klubrekorder, Zsinka János.

Az Újpest FC elleni bajnokin pedig egy újabb Zsinka-rekordot döntött meg, eddig ugyanis Zsinka János volt a Vidi történetének legfiatalabb élvonalbeli gólszerzője. 17. születésnapja után 15 nappal szerezte meg az első NB I-es gólját csapatunkban egy MTK elleni 6-2-es siker alkalmával.

Kovács Patrik viszont a 17. születésnapja előtt 4 nappal volt eredményes vasárnap este Újpesten, így mostantól már két klubrekord is a nevéhez fűződik.

– Sajnos az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mindezek ellenére boldog vagyok, hogy megszereztem az első NB I-es gólomat a Vidiben. Ráadásul mindig is az volt az álmom, hogy az első gólomat az Újpest ellen szerezzem a Szusza Ferenc Stadionban. Egyetlen dolgot sajnálok csak a vereség mellett, az pedig az, hogy édesapám nem tudott a helyszínen lenni, így nem láthatta élőben az első vidis gólomat, de természetesen a tv-ben nézte a meccset és a lefújás után szinte azonnal küldött is egy videót, amiben örömében sírt a gólom miatt és így gratulált nekem. Ezt a gólt sosem fogom elfelejteni, az pedig már csak hab a tortánt, hogy egy újabb vidis rekordot sikerült megdöntenem. Bízom benne, hogy a jövőben még sok gólt ünnepelhetek piros-kékben – nyilatkozta a klub honlapjának az új rekorder, Kovács Patrik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában