Mondovics Kevin duplázott

3 órája

Kovács Patrikkal és Csucsánszky Zoltánnal a soraiban nyert a válogatott

U18-as labdarúgó-válogatottunk soraiban hat felcsúti akadémistával, továbbá Kovács Patrikkal és Csucsánszky Zoltánnal a soraiban 5-0-ra verte Észak-Macedóniát Telkiben.

Németh Krisztián

Férfi U18-as válogatottunk a következő egy évben a jövő őszi U19-es Eb-selejtezőkre készül, szezonbeli első nemzetközi mérkőzését szerdán délután játszotta le Telkiben Észak-Macedónia ellen.

A kezdő tizenegyben kapott helyet Kovács Patrik a Vidi ifjú csatára, aki eddig mindkét bajnoki mérkőzésén betalált piros-kékben, legutóbb a hosszabbítás legvégén mentet pontot a ZTE ellen. Ugyancsak kezdőként lépett pályára a nyolcvanas évek fehérvári kiválóságának fia, az MTK-ban pallérozódó Csucsánszky Zoltán, aki az első félidőben kapott bizonyítási lehetőséget. 

Kemenes Szabolcs összesen hat Puskás-akadémistának szavazott bizalmat: Cserkuti Zsolt, Pál Barna, Vitályos Viktor, Somogyi Ádám, Kenéz Kristóf, és Mondovics Kevin is magára ölthette a címeres mezt. Utóbbi két góllal vette ki a részét a fölényes győzelemből.

A korosztályos nemzeti együttes már a félidőben két góllal vezetett, a fordulás után további három góllal terhelte meg a vendégek kapuját.

– Maximális dicséret illeti a srácokat, nagyon örülök, hogy ilyen szép győzelemmel indult a közös munka. Az eddigi összetartásokon látott teljesítmény is pozitív volt, de nehéz volt elhelyezni, hogy nemzetközi szinten mire lehet képes a csapat, ezért nagyon kíváncsi voltam a mai teljesítményre. Az ötgólos győzelem önmagáért beszél, de minden eredményt a helyén kell kezelni, akár nyer, akár veszít a csapat – mondta a mérkőzés után a csapatot nyár eleje óta irányító Kemenes Szabolcs szövetségi edző.

Magyarország U18 - Észak-Macedónia U18 5-0 (2-0)

Magyarország: Tompa Ákos - Lakatos Noel (Cserkuti Zsolt, 77.), Szekér Botond (Koncz Dávid, 77.), Pál Barna, Bolgár Botond (Vitályos Viktor, 56.) - Hős Zsombor (Somogyi Ádám, 65.), Madarász Ádám (Décsy Ádám, 77.) - Egri Imre (Kenéz Kristóf, 77.), Mondovics Kevin (Kun Ákos, 77.), Csucsánszky Zoltán (Barkóczi Barnabás, 46.) - Kovács Patrik (Kancsij Artúr, 56.). Szövetségi edző: Kemenes Szabolcs.

Gólszerző: Mondovics 22., 54., Egri 28., Barkóczi 46., Kancsij 81.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában