Nagyszerű hír!

2024.08.29. 07:48

Magyar állampolgár lett a Puskás hőse

Magyar állampolgár lett a Puskás Akadémia futballistája, Artem Favorov, derült ki a csapat hivatalos honlapjának adott interjújából.

Szabó Róbert

Artem Favorov, avagy Favorov Artem immár magyar állampolgár!

Fotó: puskasakademia.hu

A 30 esztendős futballista még 2020 januárjában igazolt a Puskás Akadémiához, majd egy kisebb zalaegerszegi kölcsönjáték után már jó ideje meghatározó futballistája Hornyák Zsolt csapatának. Az itt töltött negyedik évében pedig úgy döntött a magyar állampolgárságot is megszerzi, és az Ararat-Armenia elleni visszavágó előtt az állampolgári esküt is letette.

„Az Ararat-Armenia elleni visszavágó előtt, azaz nagyjából két hete, úgyhogy most már honfitársak vagyunk… (Nevet.) Rendkívül hálás vagyok ezért a lehetőségért, különösen a klubnak, amely segített abban, hogy felvehessem a magyar állampolgárságot. Magyarország nagyon sokat adott nekem és a családomnak; itt töltöttem a fél játékoskarrieremet, a fiam itt született, s egyébként is rengeteg segítséget és szeretetet kaptunk az itteni emberektől, sok barátra tettem szert, otthonra találtam, s úgy érzem, jó döntést hoztam azzal, hogy magyar lettem. Az öltözőben már viccelődtek azzal, hogy fel kell cserélnem a neveim sorrendjét" – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Favorov.

A magyar játékos arról is beszélt, az örmények ellen szerzett egyenlítőgólja volt pályafutása legfontosabb találata, hiszen első alkalommal volt eredményes a nemzetközi porondon. A Fiorentina elleni összecsapással kapcsolatban elmondta, „talán még keményebb meccset várok, mint Firenzében, ahol kétszer olyan jól kell játszanunk, mint az első találkozón. Remélem, ismét sikerül felnőnünk a feladathoz, és nekünk több, az ellenfélnek pedig kevesebb helyzete lesz, mint egy héttel ezelőtt. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű hangulatban, telt ház előtt léphetünk pályára, hiszen a Konferencialiga főtáblájáért játszunk, egy igazi topcsapat ellen. Mindenesetre nagyon motiváltak és koncentráltak leszünk, s apait-anyait bele fogunk adni azért, hogy kivívjuk a továbbjutást. Ehhez védekezésben még szervezettebbnek kell lennünk, talán egy kicsit magabiztosabbnak is, az ellenfél kapuja előtt pedig jól kell sáfárkodnunk a lehetőségekkel" – zárta gondolatait Favorov.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában