Ígéretesen szerepelt a velencei evezős

7 órája

Nagy Zsófia kétpárevezősben szoros futamokat húzott a vb-n

A kilencedik helyen zárta az evezős ifjúsági világbajnokságot Kanadában a Velencei-tavi és mosonmagyaróvári erőkből álló Nagy Zsófia, Demkü Janka kétpárevezős egység.

Németh Krisztián

A mosolygós páros: Nagy Zsófia és Demkó Janka

Forrás: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

A döntőbe, azaz a legjobb hat közé jutás volt a cél a csapat számára. A tapasztalatot a harmadik korosztályos világbajnokságán szereplő Nagy Zsófia képviseli a csapatban. A Velencei-tavi és Balatoni Evezős és Vitorlás SE versenyzőjét és a válogatott egységet egyaránt Illés László a klub vezetőedzője készítette fel a tavaszi Eb után a nyári világbajnokságra is.

Az ifi Eb-n elért negyedik hely után joggal vágyott a vb döntőbe a csapat. 

Első kanadai pályájuk során ízelítőt kaptak a mezőny erősségéből: az előfutamban a brit és a norvég csapat dominált, a mögöttük harmadik helyen célba érő lányaink a reményfutamba kerültek. Ott pedig megmutatták oroszlánkörmeiket! Óriási csatában megszerezték a továbbjutást jelentő második helyet, legyőzve a horvát, kanadai, és paraguayi duót.

Nem kevésbé volt izgalmas az elődöntő, ahol nagyon szoros befutó kerekedett. Talán ez volt a legjobb pályájuk Zsófiéknak a vb-n. A futamban féltávnál kezdett kirajzolódni, hogy a továbbjutó helyek közül az elsőt és a másodikat a görög és a spanyol egység kaparintja meg. Mögöttük a harmadik helyért három egység: a miénk, az ír és a spanyol harcolt. Zsófiék egy pillanatra sem adták fel, de nem tudtak változtatni a kialakult sorrendben, így a spanyolok lettek a harmadikok, az írek az ötödik, a mieink a hatodik helyen értek célba – a három hajó két másodpercen belül ért célba. Kitartó, hősies versenyzés után a lányok a B döntőbe kerültek, azaz a hetedik helyért küzdhettek. 

A vasárnapi zárónapon a B döntőben kezdetben a negyedik helyen haladtak, féltáv után megelőzve az elfáradó dél-afrikai egységet egyel feljebb léptek, és meg is tartották a harmadik helyet az ír, és a szlovén egység mögött. Összesítésben a kilencedik helyen zárták az ifjúsági világbajnokságot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában