Magabiztos győzelem a második felkészülési meccsen

1 órája

Nyert az AV19

Második felkészülési mérkőzésén Hrádec Královéban a Hydro Fehérvár AV19 4-2-re legyőzte a cseh másodosztályban vitézkető Kolín együttesét.

Németh Krisztián

A keddi Mountfield elleni 6-1-es vereséggel zárult találkozó után szerda délután már a cseh másodosztályban szereplő Marimex Kolín ellen lépett jégre az AV19. 

 

A 14 csapatos cseh második vonal 12. helyezettje várt Hári Jánosékra Hrádec Královéban. (Egyébként a ligában a szebb napokat is látott Orli Znojmo zárt tökutolsó kiesőként). A Kolín a felkészülés során a saját bajnokságában szereplő Litomericét és a fiatalokkal felálló extraligás Liberecet is legyőzte (utóbbit hosszabbításban). Nem mellékesen vezetőedzőjük egyben a Mountfield játékos megfigyelője.


A harmadik felkészülési meccsét játszó Kolín eredményesen kezdte a Fehérvár elleni meccset: az első harmad közepén kettős emberelőnyben egy életerős lövéssel megszerezte a vezetést, 1-0.


A Fehérvár emberelőnyben sem tudott betalálni az első húsz percben, de szünet után egalizált: egy könnyed kontra és szellős cseh védekezés közepette Brown lövése találta meg az utat a ketrecbe. Kicsivel több mint tíz perccel később pedig egy eredményes letámadás után Sebők pilinszkázta be a kipattanót, és fordított, 1-2!


Ekkor kicsit hektikus lett a meccs: sajnos nem tartott sokáig az öröm, mert eladtuk a korongot a harmadunkban, majd a kékről gólt kaptunk, 2-2. Ám mindjárt a második támadásunk során Kiss kékről elengedett löketével megint nálunk volt az előny, 2-3!


Az utolsó játékrészben eldöntötte a meccset az AV19. A csapat előbb kibekkelt egy emberátrányt, majd szépen megkontrázta az ellenfelet, Kuralt beütötte a negyedik gólt,  2-4.

 

SC Marimex Kolín –
Hydro Fehérvár AV19
2-4 (1-0, 1-3, 0-1)
Felkészülési mérkőzés, Hradec Králové, ČPP Aréna.
SC Marimex Kolin: Soukup -  Kolmann, Sikora,Lang 1, Skorepa, Dlouhy – Krepelka 1, Piegl, Ourada, Kloz, Vsetecka (1) -  Tuma, Moravec (1), Gardon, Malinek, Dommers – Matej Benes, Michal Benes, Sila (1). Vezetőedző: Jan Šťastný.
Hydro Fehérvár AV19: Reijola - Campbell, Atkinson, Kuralt 1, Hári, Cheek (1) – Messner (1), Stipsicz, Brown 1 (1), Sebők 1, Ambrus – Stajnoch (1), Kiss 1, Terbócs, Bartalis, Erdély – Mihály, Falus (1), Ambrus, Németh, Magosi (1). Vezetőedző: Kiss Dávid.
Kiállítások: 8 ill. 8 perc
 

 

Fotó: Balika Bence/AV19
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában