A világ idei negyedik legjobb idejét húzta Nagy Zsófia kétpárban Kanadában

2 órája

Oltári jó Ontario

Óriási élményekkel tért haza a kanadai ifjúsági világbajnokságról a Velencei-tavi és Balatoni Evezős SE versenyzője Nagy Zsófia és edzője Illés László. Zsófi kétpárban a mosonmagyaróvári Demkó Jankával nagyon kemény mezőnyben a kilencedik helyen végzett.

Németh Krisztián

Forrás: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

„Isten hozott Laci papa” – megható, szervezett fogadtatásban részesült a magyar evezős ifi válogatott Ferihegyen. A felirat Illés Lászlót, a Velencei-tavi és Balatoni Evezős SE vezetőedzőjét, a címeres mezes női kétpárvezős csapat trénerét várta. A táblát unokája készítette.

„Meghatódtam, így még soha nem vártak minket” – idézi fel a landolást követő pillanatokat Illés László.

A Velencei-tavi válogatott küldöttség tíz napot töltött Ontario tartomány déli részén, a Niagara vízeséstől nem messze, St. Catharines-ben. Nem csak a versenyzés, a helyszín, a környék is óriási élményeket szolgáltatott. Augusztus 20-án az Államalapítás ünnepét az egyik magyar közösséggel és a helyi magyar főkonzullal ülték meg, a viharos szél miatti szünetet kihasználva a többi között a Niagarához is eljutottak.

Forrás: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Ami a versenyzést illeti, a női kétpár a kilencedik helyen zárt, az előfutamból nem sikerült a továbbjutás, de a reményfutamban és a középdöntőben is nagyot mentek a lányok!

– A saját hajónkat nem vittük ki, ezért kint béreltünk. Viszont az másféle gyártmány volt, mint a miénk, egy olyan, amiben teljesen máshogy kell evezni. Az előfutamban nem is sikerült teljesen megszokniuk, de a reményfutamban már jól ment alattuk. A középfutamban már egy olyan típust eveztek, amilyen a sajátunk itthon. Bejött a számításunk: bár nem jutottak tovább, a világ idei negyedik legjobb idejét húzták az U19-es mezőnyben. Csak másfél másodperccel maradtak le az A döntőbe jutásról.

Forrás: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség


A cél a legjobb hat közé jutás volt, ami végül nem sikerült, de nem csalódott a csapat.

– A lányoknak mindig azt mondom: mindent szeretnénk megnyerni, de nem tudunk mindent, mert előfordul, hogy mások jobbak nálunk. De ha úgy szállnak ki a hajóból, hogy mindent beleadtak, és a legtöbbet hozták ki magukból, akkor mindegy hányadik helyen végzünk. Így is fejezték be a versenyzést a B döntőben. A kinti szurkolók mentalitása is ezt tükrözte, mindenkit biztattak, és megtapsoltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában