Simply the best

2024.08.28. 10:00

Tóth Nándor a lista legelején

A Fehérvár Enthroners kicsit eredményesebb szezonról álmodozott, de végül két győzelemmel és tíz vereséggel zártak az ELF (European League of Footbal) idei kiírásában.

Szupkai Gábor

Tóth Nándor (labdával) kulcsfigurája volt az Enthroners támadásainak

Fotó: Kricskovics Antal

Azonban így is akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények a csapatnál. Olyannyira, hogy a Koronázók elkapója, Tóth Nándor a sikeres elkapásokat tekintve a legjobb volt a bajnokságban, összesen 81 passzt megkaparintva. Mellette ugyanezen a listán hatodik lett Nathaniel Robitaille, 71 sikeres elkapással. Utóbbi játékos a yardokat tekintve a csapat legeredményesebbje lett, 953 yarddal, ami ligaszinten szintén a hatodik legjobb. De a legjobb ötvenbe befért még a Koronázóktól Czirók Márton is, mind az elkapott yardokat és a sikeres elkapásokat tekintve. 
A csapat irányítója, Jack Mangel nem mindig volt a szurkolók kedvence, de ő is valamiban az első helyen zárt. Mégpedig a passzkísérletek számát tekintve 471-el. Az már kevésbé hízelgő adat, hogy ezekből mindössze 237 volt sikeres, ami 56,83%-os pontosság, ezzel pedig csak a 20. legjobb. Ellenben a touchdown passzokat tekintve 9. lett 17 TD-vel, de ezt ugye erősen árnyalja, hogy ő próbálkozott a legtöbbet a ligában. Az eladott labdák (interception) listáján is top10-es a fehérvári irányító, 8 ellenfélnek ajándékozott passzal.
A futójáték volt egyértelműen idén a gyenge pont a csapat játékában. Ráthonyi Kende és Tóth Levente ugyan ott van a legjobb ötvenben, de ott is inkább a lista második felében. Persze ez is lehet csalóka, hiszen az Enthroners inkább a passzjátékot helyezte idén előtérbe, és a futók teljesítménye nagyban függ a támadófaltól is.
Védekezésben viszont ugyancsak jól teljesítettek a Koronázók. Jebrai Regan 8,5 szerelést mutatott be az ellenfél irányítóin ami a harmadik legtöbb az ELF mezőnyében. Zilai János pedig kereken 100-szor állította meg az ellenfél támadóit, ami egy top10-es helyezéshez lett elég. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában