Pozsonyi csata

2024.08.27. 15:46

Útra kelt Pozsonyba a jégkorong-válogatott

25 játékos lesz ott az olimpiai selejtezőn, az utolsó keretszűkítésnél a Hydro Fehérvár AV19 támadója, Németh Kristóf maradt ki.

Szupkai Gábor

Összeállt a keret

Fotó: MTI

Végül három kapussal, kilenc hátvéddel és tizenhárom csatárral a keretében utazott el az olimpiai selejtezőre a magyar férfi jégkorong-válogatott. 

Majoross Gergely szövetségi kapitány együttese szerdán már Pozsonyban edz, majd csütörtökön kezdődik a selejtezőtorna. A mieink sorrendben a kazah, a szlovák és az osztrák együttessel találkoznak. A csoport győztese jut ki a 2026-os téli olimpiára.

A keret:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Vay Ádám (HK Poprad, szlovák)

Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor, Hadobás Zétény (Iowa Heartlanders, amerikai), Horváth Alex (Ocelari Trinec, cseh), Horváth Milán (JoKP, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Kalmar, svéd), Ortenszky Tamás (Winterthur, svájci), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (KooKoo, finn), Horváth Bence (Jukurit, finn), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nemes Márton (Mora IF, svéd), Papp Kristóf (Lindenwood, amerikai), Sebők Balázs (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (BJAHC), Szongoth Domán (KooKoo, finn), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)

Az olimpiai selejtező programja:

Augusztus 29., 14.00 Kazahsztán – Magyarország
Augusztus 29., 18.00 Szlovákia – Ausztria

Augusztus 30., 14.00 Kazahsztán – Ausztria
Augusztus 30., 18.00 Magyarország – Szlovákia

Szeptember 1., 14.00 Ausztria – Magyarország
Szeptember 1., 18.00 Szlovákia – Kazahsztán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában