Nagy-Kapócs Anikó sikere

2 órája

A Magyar Evezős Szövetség elnökségi tagjává választották a velencei olimpikont

A Magyar Evezős Szövetség tisztújító közgyűlésén a szervezet elnökségi tagjává választották a két olimpiát megjárt evezőst.

Németh Krisztián

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Nagy-Kapócs Anikó a Velencei-tavi és Balatoni Evezős és Vitorlás SE szakosztályvezetőjeként tevékenykedik a sportágban. De nem csak szakvezető, aktív Masters – azaz veterán – evezős is, a 2019-es Velencei-tavi Masters világbajnokság óta visszaült a hajóba, és rendre megméreti magát – sikerrel – az országos bajnokságokon is.

A Magyar Evezős Szövetség elnökségében öt korábbi mellett, három új tag kezdi meg munkáját – köztük az 57 éves Velencén élő sportoló, aki a szöuli olimpián négypárevezősben, négy évvel később Barcelonában kétpárevezősben állt rajthoz.

Lánya, Nagy Zsófia szintén evez, korosztályos válogatott, legutóbb, ahogy megírtuk a kanadai ifjúsági világbajnokságon versenyzett.

A MESZ közgyűlése elsöprő többséggel – 50 igen szavazat és egy tartózkodás mellett – ismét Cseh Ottót választotta a szervezet elnökének. A sportvezetőt először 2022-ben bízták meg a szövetség irányításával, új mandátuma négy évre szól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában