Helyi sport

2 órája

Az Adony és az Ikarus idegenbeli fricskája

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulója tele volt meglepetéssel, váratlan eredménnyel. Az újonc Adony először nyert idegenben, ráadásul a Kápolnásnyéket győzte le, míg először győzött idén az Ikarus-Maroshegy, elvéve ezzel a Lajoskomárom veretlenségét. A Dunaújváros FC simán túllépett az eddig remeklő Csór együttesén, a Martonvásár pedig szomszédvári rangadón múlta felül az Ercsi Kinizsi legénységét.

Feol.hu

Hamar Erik (Adony, piros-fekete) két góllal járult hozzá csapata kápolnásnyéki győzelméhez

Fotó: Kricskovics Antal

Dunaújváros FC – Csór Truck-Trailer 3–0 (2–0)

Dunaújváros, 200 néző

Dunaújváros: Bolla – Hegedűs K., Tapiska, Ferenczy, Király B. – Vagyóczki D., Dorogi, Gál Benedek, Szepessy R. (Tihanyi) - Bata, Godslove (Sárosi). Vezetőedző: Gróf Andás.

Csór Truck-Trailer: Lukács – Bogdány, Takács G. (Zs. Nagy), Finta (Báles Zs.), Ács - Spánicz, Báles I., Junior Joaz, Kásler B. - Harangozó (Báles A.), Balogh L. Vezetőedző: Pécsi László.

Gól: Szepessy R. (13., 23.), Godslove (67.).
Jók: Szepessy R., Ferenczy, Godslove, ill. Balogh L., Junior Joaz

A zuhogó esőben a vendégek szervezett védekezéssel kezdték a találkozót. Az újvárosiak már az ellenfél térfelén próbáltak labdát szerezni, ami egészen jól működött. A 13. percben egy jobbról induló támadás végén Szepessy Róbertet szabálytalanul állították meg a 16-oson belül. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan helyezte a bal alsó sarokba, 1-0. A folytatásban is vendégek térfelén folyt a küzdelem, de a gyors kontráikban mindig benne volt a veszély. A 23. percben Hegedűs Kelemen jobb oldali középre ívelését Szepessy Róbert 6 méterről bólintotta a hálóba, 2-0. A gól után feljebb merészkedtek a csóriak, így kiegyenlítettebb lett a küzdelem. A második játékrész elején egy védelmi hibát követően nagy helyzetbe kerültek a vendégek, de Bolla János biztosan hárított. A 67. percben Bata Kristóf középre emelését Szepessy Róbert játszotta Egejuru Godslove Ukwuoma elé, aki egy átvételt követően lőtt a kapuba, 3-0. Ettől kezdve a vendégek talán lélekben feladták a küzdelmet. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a DFC, amely főleg az első huszonöt percben játszott meggyőzően.

Tudósított: Dunaújváros FC

Tóvill-Kápolnásnyék – Adony 0–3 (0–0)

Kápolnásnyék, 100 néző

Vezette: Szabó Dániel.

Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor, Őz, Szajkó, Imrefi - Pigler (Szente), Király D. (Gáspár), Rózsa (Porvázsnyik), Kiss Á. (Nagy E.) - Zsigmond, Victor. Vezetőedző: Höltzl Richárd.

Adony: Andrejev – Budai, Hamar (Tatár), Virág (Tóth D.), Balogh B. - Holentoner, Bagóczki, Csiki, Bognár B. (Kaló) - Posztós (Major), Fehér. Vezetőedző: Boldoczki Sándor.

Gól: Hamar (53., 86.), Major (83.)

Jók: senki, ill. Andrejev, Hamar

Kedvezményezőbben lépett fel a hazai csapat és többet birtokolta a labdát azonban nagyobb helyzeteket nem tudott kidolgozni az első félidőben.
A második játékrész elején az Adony gólra váltotta első nagyobb lehetőségét, Hamar Erik lőtte ki az alsó sarkot az 53.percben, 0-1. Mindent egy lapra feltett a Nyék, ám a 83. percben egy előrevágott labda után a vendéglátók védője és kapusa nem értette meg egymást, a szemfüles Major Milán lecsapott a labdára és a kapus mellett eltolva a labdát az üres kapuba passzolt, 0-2. A pontot az i-re Hamar Erik tette fel, egy újabb ziccert értékesítve, 0-3.
A lelketlenül focizó hazaiaktól megérdemelten vitte e a három pontot a lelkes adonyi együttes.

Tudósított Sziládi István

Ercsi Kinizsi – Martonvásár 1–2 (0–1)

Ercsi, 50 néző

Vezette: Závotka Csongor.

Ercsi Kinizsi: Hompót – Mónus (Farkas K.), Blonski (Schnierer B.), Schnierer J., Kun (Orza) - Horváth B., Lak, Rebők (Hujber), Hodula M. - Petrás, Buzás. Vezetőedző: Lieber Károly.

Martonvásár: Farkas Cs. – Neuvert, Molnár G., Madar (Kóka), Füzér (Gábor Á.) - Kenderesi (Gábor D.), Gál Benedek, Cservenka (Szedlák), Hernádi, Szilágyi, Spinner (Fodor). Edzők: Gálvölgyi István, Trizna Tamás.

Gól: Horváth B. (75.), ill. Kenderesi (31., 51.).

Jók: senki, ill. Kenderesi, Szilágyi, Neuvert.

Meglepően gyér érdeklődés mellett léptek pályára a csapatok a szomszédvári rangadón. Az első húsz percben szinte semmi nem történt. Aztán a 31. percben egy szöglet után Kenderesi Dávid vette be fejjel 8 méterről a hazaik kapuját, 0-1. Nem tudott újítani az Ercsi, és ehhez kellett a martoni második találat is. Az 51. percben Kenderesi lőtt a hosszúba egy szabadrúgást 17 méterről, 0-2. A 60. perc környékétől magához tért az addig rendkívül gyengén teljesítő Kinizsi, és Horváth Benett 75. percben elért gólja visszahozta az Ercsi reményeit, 1-2. Az utolsó húsz percre benyomta a Kinizsi az ellenfelét kapuja elé, de újabb gólt már nem tudott szerezni.

Tudósított: Flórián Gábor.

Bodajk SE – Sárosd 2–7 (0–5)

Bodajk, 80 néző

Vezette: Klujber Kristóf.

Bodajk: Janky – Fenyvesi M., Tóth B., Czéh, Farkas Cs. (Turi) - Kovács T., Locker, Farkas K., Potesz (Bőhm) - Rigó, Wisniewski. Vezetőedző: Rigó Gábor.

Sárosd: Tibor (Bölkei) – Paksi, Vámosi, Dvéri II. Zs., Majláth (Susa) - Tóth Z., Kökény (Hanzli), Németh L., Bánszki (Kű) - Pribék, Kónya (Hallósy). Vezetőedző: Lendvai Tamás.

Gól: Rigó (57.), Bőhm (58.), ill. Majláth (10., 14., 48.), Németh L. (33., 84.), Dvéri II. Zs. (3.), Tóth Z. (27.).
Jók:Rigó, ill. Dvéri II. Zs., Tóth Z., Majláth.

Az első 15 percben elintézte a mérkőzést a vendégcsapat, igen hatékonyan használták ki a helyzeteiket. A gyors szélsőiknek köszönhetően könnyen a bodajki védelem mögé kerültek és minden találatuk egy-egy beadás utáni szituációból született.  Előbb Majláth Henrik beadását fejelte be Dvéri II. Zsolt 5 méterről, majd Majláth mattolta kétszer Janky Barnabást, 0-3. Ezt fejelte meg Németh László, és Tóth Zoltán. A második félidőben feljavult a Bodajk, feladták a saját térfélen való védekezést, letámadtak, ami azt eredményezte, hogy két labdaszerzésnek köszönhetően kétszer is betaláltak, előbb Rigó Gábor, majd Bőhm Levente gurított a kapus lábai között a kapuba, ezzel döntetlenre hozva a második félidőt. A krónikához tartozik még a második félidőben Janky büntetőt védett. Összességében ilyen arányban is teljesen megérdemelt a Sárosd győzelme.

Tudósított: Kovács Zoltán.

Lajoskomárom – Ikarus-Maroshegy 0–3 (0–0)

Lajoskomárom, 100 néző

Vezette: Cseh Roland.

Lajoskomárom: Deák Z. – Czéhmeiszter, Kovács K., Simon Gy., Varga F. (Németh Á.) - Gergye, Dudar E., Hajdinger, Kövecses (Makai) - Nyikos (Németh Sz.), Rózsás. Szakmai vezető: Dopuda Igor.

Ikarus-Maroshegy: Kovács Z. – Skultéti A. (Szabó-Bakos), Békefi, Kecskés, Kókány - Drexler (Mayer M.), Schmuck A. (Punk), Gimes, Csuti (Fi) - Inzsöl (Schmuck B.), Szabó B. Vezetőedző: Szarka Martin.

Gól: Drexler (49., 78.), Skultéti A. (72.)

Jók: senki, ill. Drexler, Kókany, Skulteti A.,Schmuck A.
A 12. percben Nyikos Martin 16 méteres lövését hárította bravúrral Kovács Zoltán. Jól zárt a vendégek védelme és gyors kontráik egyikéből a 49. percben Drexler Lóránt révén vezetést is tudtak szerezni, 0-1. A 67. percben Gergye Krisztián lőtt 14 méterről nagy helyzetből fölé. A 70. percben Simon Gyorgy perdítése a felső lécről jött le. A 72. percben Skultéti András remek helyzetfelismeréssel, 35 méterről emelt a hálóba, 0-2. A 78. percben Drexler csípett el egy rövid hazaadást, és talált a hálóba, 0-3. Teljesen megérdemelt maroshegyi siker született.
Tudósított: Mosberger Mátyás.

KK Grain Kft.–Mezőfalva – Móri SE 1–6 (1–4)

Mezőfalva, 100 néző

Vezette: Kerkuska Miklós.

KK Grain Kft. - Mezőfalva: Kovács Á. – Villám, Balázs, Török, Rakonczai (Csontos) - Balogh I. (Kovács B.), Sági, Németh B., Kiss G. - Kovács K. (Szabó O.), Morár. Vezetőedző: Váradi Tamás.

Móri SE: Zámbó – Végvári, Szekeres, Bezerédi (Szabó K.), Tetzl (Hajdu) – Kocsis D., Tar B., Paulik, Sötét - Lehota V., Lehota R. Vezetőedző: Németh Bálint.

Gól: Németh B. (6.), ill. Szekeres (23.), Végvári (32.), Kocsis D. (34.), Bezerédi (45.), Lehota R. (48.), Tar B. (76.)

Kiállítva: Török (60.).

Jók: Németh B., ill. Végvári, Bezerédi, Kocsis D., Lehota R. 

Gyorsan vezetést szerzett a házigazda a 6. percben egy szép támadást követően Németh Balázs révén, 1-0. Ez azonban csak egy picit fogta meg a vendégeket, hiszen félóra elteltével már három rúgott gólnál tartottak. Az elsőt szerencsétlen védelmi hiba után Szekeres Marcell, a másodikat kidolgozott helyzetet követően Végvári Ádám, míg a harmadikat szöglet utáni fejesből Kocsis Dominik szerezte, 1-3. A félidőt jelző bírói sípszó előtt közvetlenül egy vitatható szituációból Bezerédi Ádám is betalált, 1-4. A második játékrészben komolyabb változás nem történt. A mezőfalvaiak nem tudtak zárkózni, a vendégek pedig fölényüket újabb két góllal - az elsőt egy hajmeresztő védelmi hibából Lehota Roland, a másodikat szépen kidolgozott ziccerből Tar Bálint jegyezte, 1-6. Ezeken kívül még két kapufával nyomatékositották, hogy ezen a találkozón sokkal eredményesebben játszanak. A 60. perctől ráadásul emberhátrányba is került a házigazda Török Dávid kiállítását követően. A minden elemében jobb Móri SE ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

Tudósított: Bán Balázs.

Enying – Sárbogárd 1–4 (0–2)

Enying, 100 néző

Vezette: Rózsa József.

Enying: Elek Gy. – Kovács L., Vas, Elek Zs., Vajda - Kelemen, Vimola, Tringli, Halász - Virth (Molnár Cs.), Bognár F. Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Sárbogárd: Dőry – Vagyóczki, Gráczer Bence (Tölgyesi), Reizinger, Szalai Á. - Tóth P. (Horváth A.), Kizlinger (Kosztolányi), Horváth Á., Kindl (Gerencsér) - Bíró (Bencze), Joó. Vezetőedző: Pajor László.

Gól: Tringli (53.), ill. Reizinger (28., 34., 60.), Joó (50.).

Jók: Tringli, Halász, Kelemen, ill. Reizinger, Gráczer Bence, Joó

A papírforma alapján a vendégek várhatták magabiztosabban a kezdő sípszót, míg a hazai csapatra a tartalékos jelző maximálisan megfelelt. A Sárbogárd az mérkőzés elejétől irányította a játékot, és nagy nyomás alá helyezte az enyingi kaput. Reizinger Bence vezérletével már az első félidőben kétgólos előnyt hozott össze vendég támadósor. A fordulás után Joó Gergő tovább növelte a bogárdi előnyt, de a hazaiak ennek ellenére nem omlottak össze, és az 53. percben Tringli Máté megszerezte a szépítő találatot, 1-4.

Tudósított: Mohai Norbert.

A góllövőlista állása:
1. Reizinger Bence (Sárbogárd) 10 gól

2. Majláth Henrik (Sárosd), Zs. Nagy Balázs (Csór Truck-Trailer) 8-8 gól

3. Bezerédi Ádám (Móri SE), Kenderesi Dávid (Martonvásár) 6-6 gól

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában