Szabó Levente letette a névjegyét

1 órája

Az évszázad legfifikásabb gólját szerezte a korábbi Vidi-csatár (videó)

A Főnix-nevelés Szabó Levente nem mindennapi góllal nyitott a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában.

Németh Krisztián

Fotó: fehervarfc.hu

A 25 éves Székesfehérváron született és Sárbogárdon felcseperedő közel két méter magas csatár a nyáron került a Fehérvár FC-től a Bundesliga másodosztályában szereplő Eintracht Braunschweig együtteséhez.

A bajnokságot katasztrófálisan kezdő csapatban az ötödik fordulóban is pályára lépett a Darmstadt elleni idegenbeli mérkőzésen.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Braunschweig folytatja pocsék szériáját, mert Kleinheisler László egykori csapata ellen fél óra múltán már hátrányba kerültek.

Szabót az 59. percben cserélték be, és számára a hajrában jött el a nagy pillanat, megszerezte első gólját a Bundesliga 2-ben!

A 86. percben jobb oldali beadást követően, Szabó az ötös jobb sarkáról mindenkit meglepve perdített fantasztikusan a hosszú alsó sarokba. A darmstadti védő csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni a labdát.

Az akció az alábbi videóban 3:13-tól látható.

Szabó Levente gólja döntetlent, és csapata első pontját jelentette a bajnokságban, amelyben az Eintracht Braunschweig a sereghajtó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában