Tavaly hatodik helyen zártak az Extraligában a fehérváriak

2 órája

Csóron rendezik hazai mérkőzéseiket a H. Szondi SE asztaliteniszezői

Szeptember 7-én megkezdődött a hazai asztalitenisz-bajnokság, a H. Szondi SE hazai mérkőzéseit az új szezonban Csóron vívja, a sportcsarnokban. Szeptember 21-én, 10 órától a Kiskunfélegyházát látják vendégül az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban.

Horog László

Volsik Tibor vezeti a szondisoknál a felügyelőbizottságot és szerepel az NB II-es pingpongcsapatban

Fotó: Horog László / FMH

Másfél hete, szeptember 7-én elindult a magyar asztalitenisz-bajnokság 2024/2025-ös csapatbajnoki idénye, a Honvéd Szondi György SE legmagasabban jegyzett gárdája, az Extraligában érdekelt alakulat Mosonmagyaróváron kezdett és szoros meccsen szenvedett 4-3-as vereséget. Az elsőszámú játékos, Molnár Krisztián sérülés miatt az első fordulót kihagyta, azonban a második fordulóban már ott lesz az asztalnál.

-Az elmúlt évekhez hasonlóan a Honvéd Szondi György SE négy osztályban indít felnőtt férfi csapatokat, a lerangosabb pontvadászaton, tehát az Extraligában, valamint az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban – mondja Volsik Tibor, aki a klub felügyelőbizottságának elnöke, valamint játékosként az NB II-es gárdában szerepel. - A tavalyi évben a legmagasabb osztályban érdekelt együttesünk a 12 csapatos bajnokság felső házában, a 6. helyen végzett, ami megfelelt az elvárásoknak, a cél egyértelműen a felsőház volt. Az NB I-es alakulat hetedik, az NB II-es harmadik, NB III-as csapatunk pedig 2. helyen végzett Az idei bajnokságban az eredeti tervek szerint szeptember 21-én és 22-én dupla fordulót rendeztek volna, szombaton délután a Kiskunfélegyháza, vasárnap délután pedig a tavalyi ezüstérmes PEAC látogatott volna Fejér vármegyébe, de ezek a találkozók az Extraligában elmaradnak.

- Ami biztos, a hétvégén a szombati meccseket megrendezzük az alacsonyabb osztályokban, azonban a vasárnapi összecsapások más időpontban kerülnek lejátszásra. Hogy mikor, arról még nincs információnk. Az Extraligában továbbra is cél a felsőház, az őszi fordulók után egyértelműen a Final Four-t célozzuk meg. Ehhez szükséges, hogy a bajnokság alapszakaszának végén a legjobb 4 közé kerüljünk, ami jogosít a részvételre a playoff rendszerű négyes döntőben. Nem titkolt szándékunk, hogy első alkalommal Székesfehérvárra hozzuk a bajnokság csúcseseményét. A tavalyi hatodik hellyel elégedettek voltunk, ezúttal már nem leszünk azok. A Final Four mindig tartogat meglepetéseket, a tavalyi idényben az alapszakaszt záró Soltvadkert nyerte végül a bajnokságot. Úgy gondolom, erősebbek vagyunk, mint egy esztendeje, csapatunkhoz igazolt Huzsvár Erik, 20 éves, korosztályos válogatottakat megjárt sportoló, aki komoly erősítést jelent. A csapatbajnoki rendszerben szereplő három fős csapatunk tagja a már említett Huzsvár Erik, Molnár Krisztián és Zombori Dávid, aki félszáznál több, felnőtt válogatott szereplést tudhat maga mögött, tartalék játékosunk pedig Jakab Gábor.

Az alsóbb osztályban érdekelt együttesek esetében a cél a biztos bennmaradás.

- Az NB I-es csapatunkat erősíti Szabó Lénárd, U15-ös válogatott játékos, akitől 2025 nyarán, a korosztályos Eb-n már érmet remélünk, bízunk abban, hogy extraligás csapatunkba is fokozatosan be tudjuk építeni. Két hete, az U15-ös korcsoportban ezüstöt, legutóbb az U17-es korcsoportban bronzérmet szerzett az idénynyitó országos bajnokságon. Az NB II-es gárdánk tagja a korábbi világbajnok Kreisz Tibor fia, Kreisz Milán, aki parasportoló. Feltett szándékunk, hogy kijut a 2028-as, Los Angelesben megrendezésre kerülő paralimpiára. A Szondi együttesei a Vízivárosi Általános Iskolában edzenek hétfőn, szerdán, pénteken, valamint a VOK csarnokban történt felújítás eredményeként keddi és csütörtöki napokon ott gyakorolnak.

- A csapatbajnoki meccseinket eddig a Hétvezér Általános Iskolában játszottuk, ahol mindig nagy szeretettel fogadtak bennünket, de a terem költségei olyan mértékben növekedtek, ami nem teszi lehetővé, hogy továbbra is ezt a termek vegyük igénybe. Mérkőzéseinket ezentúl Csóron, a futballpálya melletti sportcsarnokban bonyolítjuk. Szombaton délelőtt 10-kor kezdünk, három csapatbajnoki meccs kerül lebonyolításra, az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban. A belépés ingyenes, remélem, a helyieket érdeklik majd a rendezvényeink, valamint mivel Csór nincs messze Fehérvártól, a koronázóvárosból is eljönnek pingpongbarátok, szurkolnak nekünk.

A szombati eseményt követően október 5-én, szintén szombaton 10 órakor az NB I-es, NB II-es és NB III-as együttes vív hazai bajnokit, október október 19-én szombaton 10 órakor ugyanezen brigádok érdekeltek. Október 20-án, vasárnap 15 órakor az Extraliga tavalyi bajnokát, a Soltvadkertet fogadják, a riválisnál szerepel a serdülő világbajnok Lei Balázs. November 16-án, szombaton 10-től az alacsonyabb osztályú csapatok játszanak Csóron, november 24-én, vasárnap 15 órakor a Szécsényt látják vendégül az Extraligában. November 30-án, szombaton 10 órától az NB I, az NB II és az NB III bizonyíthat, december 7-én, szombaton 10 órától az alacsonyabban rangsorolt szondis csapatok kezdenek, 15 órától jön a rangadó az Exraligában, a Szeged ellen. Volsik Tibor, hat éves, egyetemi, pécsi kitérő kivételével 1987-től a Honvéd Szondi igazolt sportolója, 23 évet játszott NB I-ben, jelenleg NB II-ben alakulatot erősíti.

A tavalyi, 6. helyen záró együttes tagjai, balról: Molnár Krisztián, Jakab Gábor, Kishegyi Ákos és Zombori Dávid. Kishegyi azóta távozott, Huzsvár Erik érkezett a helyére
Fotó: Szondi SE

- Táborosi András szakosztályvezetővel közösen visszük az asztalitenisz szakosztály ügyeit, én a Honvéd Szondi felügyelő bizottságának elnökeként tevékenykedem. Amit sajnálok, hogy az elmúlt évekkel ellentétben már nem tudunk összecsapni a Csákvár csapatával a legmagasabb osztályban, mert anyagi okokból nem tudtak az Extraligában indulni, amit személy szerint nagyon bánok, mindig szerettem ezeket a presztízsmeccseket. Ez úton is szeretném jelezni Tóth Árpád barátomnak Csákvárra, hogy nagyon várjuk őket vissza az elitbe. Azonban az alsóbb osztályokban nem maradunk megyei rangadó nélkül, az NB I-ben a Dunaújvárosi ASE csapatával összecsapunk, ami mindig pikáns találkozó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában