Megye I.

2024.09.26. 14:22

Az Újváros megállítaná a Csórt

A 6. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Feol.hu

Fotó: Sárosd NKSC

2024. szeptember 28., szombat, 16:00

 

Dunaújváros FC (9.) – Csór Truck-Trailer (2.)

Gróf András a Dunaújváros FC vezetőedzője: – Úgy érzékelem, hogy a Dunaújváros ellen mindenki duplázott erővel küzd, presztízst csinál az összecsapásból minden ellenfelünk. Nincsen ezzel semmi probléma. Vannak folyamatosan hiányzóink, és emiatt sokszor felborul az eltervezett csapatösszeállítás, ez pedig nagyban befolyásolja a teljesítményünket. Mindkét mérkőzésen, amikor döntetlent játszottunk volt győzelmi esélyünk, és a helyzeteinkkel kell sokkal jobban gazdálkodnunk. Eddig a védekezéssel nem volt gond, de most legutóbb Lajoskomáromban bele-bele hibáztunk. Ez egy fordulatos mérkőzés volt, a gólok egyéni hibákból születtek mindkét oldalon, reális volt a döntetlen. Feltétlenül komolyan kell vennünk a Csór elleni mérkőzést - ahogy mindegyiket - hiszen ellenfelünk jó eredményeket ért el idáig, de bízunk benne, hogy hazai környezetben le tudjuk győzni őket. Nem vár könnyű 90 perc ránk, ám kötelező számunkra három pont megszerzése! Minden héten két-három játékos hiányzik sérülés, illetve betegség miatt, így nagyon nehéz állandó játékot játszani. Kicsit szűk a keretünk, de ezzel kell megoldanunk a feladatot.


Tóvill-Kápolnásnyék (7.) – Adony VSK (8.)

Höltzl Richárd a Tóvill-Kápolnásnyék vezetőedzője: – A pontszerzés reményében érkeztünk Mórra, sokáig úgy tűnt, hogy sikerül, sőt még a három pont begyűjtésének lehetősége is benne volt a meccsben. Amennyiben ugyanis Zsigmond Levente emelését nem mentik a gólvonal elől, akkor mi örülhettünk volna, és kettő eggyel jövünk haza. Sajnos a 8 perces hosszabbítás kicsit soknak tűnt, azonban elégedett vagyok a csapattal, mert nagyot küzdött és hangsúlyozom rászolgáltunk volna legalább az egy pontra. Több sebből vérzünk, több meghatározó játékosra nem tudok számítani szombaton, egészen biztos, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani az Adonnyal, de megpróbáljuk itthon tartani a három pontot. Czottner Ádám megsérült a hátsó combján, lehet, hogy idén már nem is lép pályára, Varga József kiállítása miatt nem tud játszani, de bízom abban, hogy rajtuk kívül mindenki hadra fogható lesz.

Ercsi Kinizsi (10.) – Martonvásár (6.)

Flórián Gábor elnök: – Sárbogárdon teljes mértékben benne volt a pontszerzés a csapatban, a mérkőzést két legnagyobb lehetőségét mi hagytuk ki, és ahogy lenni szokott kaptunk egy gólt a 77. percben, és erre nem tudtunk válaszolni. Főleg a második félidőben voltunk teljesen egyenrangú ellenfelei a vendéglátóknak, sőt akkor jobban is játszottunk, még az első játékrészben inkább védekeztünk. Ekkor stabilak voltunk, és nem nagyon volt helyzete a Sárbogárdnak. A Martonvásár elleni találkozót három esélyesnek tartom, sok ismerősöm van Martonban, edzők és játékosok. Arra számítok, hogy mindkét csapat menni fog előre, mint az ördög, nekünk azonban nincs mese, pontot, pontokat kell szereznünk. Hazai pályán leszünk, amennyiben a húzó embereink úgy játszanak, mint Sárbogárdon, akkor nem lehet gond. Betegséghullám vonul végig a csapaton, úgyhogy még nem tudjuk, hogy a hétvégén milyen összeállításban tudunk kiállni.


Bodajk SE (14.) – Sárosd (5.)

Rigó Gábor a Bodajk SE vezetőedzője: – Leginkább a védelemben van problémánk. Hét védőjátékosom van, és közülük többen dolgoznak, így aztán őket folyamatosan rotálom, mivel nem tudnak minden hétvégén a csapat rendelkezésére állni. Hátulról próbálnánk építkezni, de mindig más van ott, mást próbálunk kitalálni, ezért nagyon nehéz, nagyon érződik az összeszokottság hiánya. A Sárbogárd ellen az utolsó tíz percben kaptunk négy gólt, addig úgy érzem jól néztünk ki. Az első félidőben volt négy-öt helyzetünk, partiban voltunk velük előrefelé, és akkor még a védelem is összeállt. Martonvásáron megint más összetételben kellett felállnunk, és ez meghatározó lett a végeredmény szempontjából. Szombati ellenfelünk, a Sárosd csapata most jó passzban van, hasonló módon kellene játszanunk, mint a Sárbogárd elleni első játékrészben. Itt masszív védekezésből mentünk át támadásba, ezt jó lenne 90 percen keresztül állandósítani. Akkor nagyon elégedett lennék, függetlenül az eredménytől. Jelen állás szerint számunkra a mutatott kép többet számít, mint esetleg, hogy hány gólt kapunk.

 


2024. szeptember 29., vasárnap, 16:00

 

KK Grain KFT.-Mezőfalva (11.) – Móri SE (3.)

Váradi Tamás a KK Grain KFT-Mezőfalva vezetőedzője: – Az utóbbi három fordulóban kisebb hullámvölgybe kerültünk, ráadásul eléggé sajátos a sorsolásunk, mert egymás után a tabella elején elhelyezkedő csapatok ellen játszottunk. Amikor viszont a második felében lévő ellenfelekkel játszunk - bizonyítja ezt az Ikarus legyőzése - akkor partiban vagyunk. Különösebb meglepetés nincs a számomra a helyezésünket tekintve, hiszen nyáron két alapemberünket elveszítettük, igazolni nem tudtunk senkit, tavalyhoz képest még gyengültünk is. Csóron az volt a problémánk, hogy ketten hiányoztak a védelemből, egy nagyon picit feljebb toltuk a védekezésünket, de ellenfelünk Balogh László vezérletével átrohant rajtunk. Az első félidőben zártabban, mélyebben védekeztünk, ezt nem tudták feltörni, mögénk kerülni. Nagyon gyorsan kaptuk egymás után a gólokat, bár a végén volt lehetőségünk, de amit Balogh László berúgott, azt mi kihagytuk. A Mór ellen megpróbálunk zárt védekezésből minél tisztességesebb eredményt elérni, és helytállni. Tele vagyunk betegekkel sérültekkel, így aztán még nem tudom, hogy milyen összeállításban fogunk felállni vasárnap.


Enying (13.) – Sárbogárd (1.)

Mohai Norbert az Enying szakosztályvezetője: – A Mór ellen és most Adonyban is jobban ment a játék az első félidőben. Aztán történik valami - például egy nem várt védelmi hiba - és azt kell, hogy mondjam, a csapat mentálisan összezuhan. Ezután általában sorban kapjuk a gólokat és onnan már nincs visszaút. Pedig mindkét találkozón megvoltak a helyzeteink, s csak nagyon kevés hiányzott a vezetés megszerzéséhez. Ebből a mentális gödörből kellene kirángatni a gárdát, mert a Sárbogárd ellen sem lesz könnyebb dolgunk. A helyzetünknek megfelelően egyre inkább elfogy a csapatunk. Jelenleg is sok a betegünk, vannak sérültek és persze az egyéb okokból hiányzók. Adonyban sem volt cserénk és a jelenlegi kép alapján, vasárnapra sem jobbak a kilátásaink. Szóba került egy esetleges halasztás lehetősége is, de később sem lesz jobb a helyzetünk, és a Sárbogárdot - valamint a bajnoki céljaikat - is ugyanúgy tiszteljük, ahogy a többi ellenfelünket. Így természetesen mindent megteszünk a tisztes helytállás érdekében. Fáj kimondani, de sajnos csak reménykedni tudunk abban, hogy jobb lesz a folytatás és valamikor a következő hetekben megszerezzük első pontjainkat. Még egy kis türelmet kérünk… Köszönjük!

Lajoskomárom (4.) – Ikarus-Maroshegy (12.)

Dopuda Igor a Lajoskomárom szakmai vezetője: – Vasárnap reális végeredmény született a Dunaújváros ellen, független attól, hogy az utolsó percben egyenlített ellenfelünk. Nem vagyok elkeseredve az eredmény miatt, ennyit érdemeltünk. Szeretnénk itthon tartani a három pontot az Ikarus ellen, természetesen tudjuk azt, hogy a fehérváriak az első győzelmükre hajtanak. Bízom benne, hogy jó mérkőzést láthatnak a szurkolók, nagy csatára számítok. Nagyjából komplett a keret, remélem, hogy ez a héten sem fog változni, és teljes csapattal tudunk pályára lépni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában