Történésekben bővelkedő nyár után

14 órája

Decembertől már új csarnokukban játszhatnak a röpisek

A MÁV Előre SC nem akármilyen eseményekben gazdag nyár után van, Csizmadi András a klub irodavezetője tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot a klub zászlóshajóját jelentő röplabda szakosztály pontvadászat előtti programjáról, az egyesület előtt álló feladatokról és beszámolt az új, átadásra váró csarnokról is.

Káldor András

Pesti Marcell idén is kulcsembere lehet a bajnoki címre törő Loki férfi csapatának

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mozgalmas nyarat hagyott maga mögött a klub vezetése, milyen eredményeket értek el az utóbbi hónapokban?

– A klub legutóbbi sajtótájékoztatóján nem igazán esett szó aaról, hogy visszakaptuk a várostól Prohászka úti létesítményt, a kézilabda pályát és a hozzátartozó klub épületet. Ide költözött a MÁV Előre SC irodája, ahol még ugyan folynak a munkálatok, de az adminisztrációt már itt végezzük. Két héten belül hivatalosan és átadjuk, és leleplezésre kerül majd az egyesület egykori elnöke, Dévényi Tibor emléktáblája. Ez lesz majd az otthona a labdarúgó szakosztálynak, amelyet Kovács Krisztián ügyvezető gardíroz. Ezt a pályát műfűvel szeretnénk befedni, és kizárólag utánpótlás nevelés folyik majd itt az U14-es korosztályig bezárólag Csucsánszky Zoltán és Disztl Péter vezetésével.

Mind a női, mind a férfi Extraligás röplabda csapat felkészülése már javában tart, az őszi idény kezdete előtt azért még lesz feladuk, gondolok itt a különböző tornákra?

– Jelenleg kint vannak a csapatok külföldön, a lányok Linzben, míg a fiúk Nagybányára mentek, is ott egy négy csapatos nemzetközi tornán vesznek részt. A következő héten a lányok Zágrábba mennek, a fiúk pedig edzőmeccseket játszanak. Ami a székesfehérvári közönség és szurkolók számára érdekes lehet, hogy szeptember 20. és 22-e között (péntek-szombat-vasárnap – a szerk.) az MKOSZ csarnokban rendezzük meg a szokásosnak mondható felkészülési tornánkat, a Horváth Károly Emléktornát. Annyi különbség van a korábbi években látott megmérettetésektől, hogy idén a lányok is elindulnak, reggeltől estig pattogni fog a labda négy férfi, illetve négy női csapat részvételével. A férfiak mezőnyében a Graz, a Nagybánya, és a Komárno együttesei érkeznek, a hölgyeknél a Linz, a Dinamo Zagreb, valamint az UTE vesz részt a mi csapatunk mellett. Szeptember 20-án délben indul a megmérettetés, és onnantól minden nap négy mérkőzésre kerül sor. Mind a két csapatunk nevezett a Challenge Kupára, ezeket sajnos nem tudjuk Fehérváron megrendezni, úgyhogy ismét a tatabányai multifunkciós csarnok lesz a mérkőzések helyszíne. A fiúk október 16-án lépnek pályára, a lányok pedig november 12-én. Amennyiben a fiúk októberben továbbjutnak, akkor ők is november 12-én játszanak legközelebb, ami azt jelentheti, hogy dupla mérkőzést rendezünk Tatabányán.

 Csizmadi András a MÁV Előre SC irodavezetője
Fotó: A klub

Ahogy lehetett hallani átalakultak a keretek, nagyjából ugyanannyi távozó volt, mint érkező, erősödtek a csapatok ezeknek a változásoknak köszönhetően?

– A férfi csapat feltétlenül erősödött, főleg az albán Redi Bakiri érkezésével, aki nagyon komplex játékos. Idén náluk egyértelműen a bajnoki cím megszerzése a cél. Az előző idényben nagyon szétforgácsolódott a gárda, mivel a hazai bajnokság és kupaküzdelmek mellett a MEVZA Kupában és a Challenge Kupában is elindultunk, és utóbbiban senki nem gondolta azt, hogy három kört is sikerrel veszünk, míg a MEVZA Kupában több mint tíz meccsünk volt. Akkor, amikor igazán kellett volna már nagyon fáradtak voltak, közben történt egy edzőváltás, amely ugyancsak megviselte a társaságot. Most pontosan ezért nem akartunk elindulni a MEVZA Kupában, tanulva a tavalyi példából. Nem szerettük volna kiégetni a csapatot, mert annyira azért nem bő a keret, hogy ezt meg tudjuk tenni. A Challenge Kupában az első fordulóban a horvát Medimurje csapatával, amennyiben rajtuk túljutnak következik a Graz. A lányoknál nehezebb a helyzet, ők a cseh Brno a román Lugos párharcának győztesével fognak játszani. Itt azért problémát jelent, hogy Maia Dvoracek fáradásos törése miatt még mindig a maródiak listáján van, és nélküle kell a csapatnak pályára lépni. Folyamatban van az, hogyan tudjuk őt pótolni, ezért még várható egy játékos érkezése. A lányoknál a négy közé kerülést tűztük ki célul a bajnokságban.

Novemberre megvalósul az egyesület hatalmas léptékű beruházása, átadásra kerül a 3300 négyzetméter alapterületű csarnok, milyen stádiumban van most az építkezés, tudják-e tartani a határidőt a kivitelezők?

– A kivitelezővel a helyszínen történt minap egy megbeszélés, egy héten belül, a legrosszabb esetben 17-én ők át akarják adni a területet. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy teljesen készen lenne, mert innentől rajtunk a sor, be kell vinnünk a röplabda specifikus dolgokat. Gondolok itt a parkettára, a pályákat elválasztó függönyökre, a recepció kialakítására, az öltöző bútorok elhelyezésére, a strandröplabda pálya homokjának behordására, a ledfal telepítésére, valamint a lelátó kiépítésére. Mi azt szeretnénk, hogy a parkettázás elkészüljön szeptemberben, legalább a csarnok egyik részében, majd a tervek szerint december elején ott játszanánk, addigra át kell, vegye a szövetség és a hatóságok. A csapatok addig idegenben játszanak, a bajnokságban szereplő csapatokkal megegyeztünk a pályaválasztói jog felcserélésében. A férfiaknál ebbe belement mindenki, a nőknél két csapat nem tudta ezt megtenni, mert nekik is egyéb kötelezettségeik vannak a bajnokság mellett, így ezekre a mérkőzésekre a VOK-ban kerül sor októberben és novemberben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában