Helyi sport

8 órája

Ez jó mulatság, férfimunka volt

Idei második CHL-meccsén nem vallott szégyent a Volán, a Sparta Praha csak emberelőnyben és üres kapura tudott gólt lőni.

Szupkai Gábor

Fotó: Hydro Fehérvár AV19 / Facebook

Kiss Roland, Tim Campbell és Sebők Balázs is hiányzott kisebb sérülés miatt a fehérváriaktól, Csollák Márkó volt így a hatodik bekk a keretben, pedig ő még az ICEHL-ben sem számít finoman szólva veteránnak.

Határozottan jobban kezdtük ezt a meccset Prágában, mint legutóbb Pardubicében, bár tegyük hozzá, nem volt magasan a léc. Persze fölényben voltak a csehek, de Reijola jól állta a sarat a Volán ketrece előtt. Először akkor kellett komolyabban izgulni, mikor Németh Kristóf kiállítása miatt létszámfölényben voltak a prágaiak, de ezt is sikerült kihúznunk. Nehéz volt eldönteni, hogy a Pardubice sokkal jobb csapat, mint a Prága, vagy a Fehérvárnak sikerült jobban ráhangolódni erre a csatára. Talán válasz volt a kérdésre a mérkőzés első gólja, amit a Volán szerzett. Atkinson tüzelt majdnem a kék vonalról, de végül szerencsére a kapu előtt helyezkedő Kuraltot találta el, aki a róla lecsorgó korongot közelről pöckölte Korenar kapujába, 0-1. Az álom pedig folytatódott, emberelőnybe került a Fehérvár, és kőkeményen megdolgoztatták a prágai védőket és Korenart is. Gól ugyan nem született, de kimondottan jó volt nézni ezt a két percet. A prágaiak és edzőjük ellenben kicsit döbbenten lesték az első húsz perc után az eredményjelzőt.

A pihenő után sem indult meg az őrületes prágai roham, sőt a nagyobb helyzetet a Fehérvár tudta felmutatni. Sajnos érkezett egy Messner kiállítás, de ezt a létszámhátrányt is letudtuk egyetlen nagyobb Reijola védéssel. Viszont teljes létszámnál is kicsit jobban csipkedték már magukat a csehek, de a Volán finn kapusa mindig résen volt. Eközben a fehérvári szurkolók pedig a lelátón nyújtottak hasonlóan emlékezetes produkciót, ők is beleadtak apait-anyait. A harmad közepén sajnos Ambrus ült ki gáncsolás miatt, újra meleg pillanatok adódtak a Volán kapuja előtt, ezúttal gólt jelző dudaszóval megspékelve. Krejcik lőtt a kék vonalról takarásból, a kapu előtt Hrabik beleért, Reijolának nem volt esélye, 1-1. De volt válasza a Volánnak! Hári vitte be a korongot a támadó harmadba, Kuralthoz passzolt, akinek a lövését blokkolták a védők, de a szlovén lecsapott a lepattanóra és egy szép csellel elhúzta Korenar mellett a korongot, 1-2. Ezt se gondoltuk volna, negyven percnyi játék után előny a Volánnál.

Ez azonban nem tartott sokáig, kettős emberhátrányban kezdte a Fehérvár ezt a játékrészt – Messner fogásért, Brown sportszerűtlen viselkedésért (dumáért) kapta a két percet a második harmad legvégén –, és a csehek ezt kőkeményen kihasználták. Előbb Chlapik talált Reijola hálójába (2-2), majd Hyka emelt fonákkal közelről a fehérvári kapuba, 3-2. Kár volt ezért a két percért, talán túl szigorúak voltak a játékvezetők, könnyű síppal fújták be a büntetéseket. Mert innen a prágaiak szépen rutinosan lassították a játékot, néha beszorították a Volánt a harmadába, de különösebben nem erőltették meg magukat. A legvégén Kiss Dávid lehozta a kapusát, amit Hyka használt ki, 4-2. A mérkőzés utolsó másodpercében pedig Repik is beemelte a korongot az üres kapunkba, 5-2. 

Sparta Praha – Hydro Fehérvár AV19 5-2 (0-1, 1-1, 4-0)
Prága, O2 Aréna, Vezette: Jerabek, Kveton (csehek)
Sparta Praha: Korenar (Volevecky) – Kemilainen (1), Morevcik, Repik 1 (2), Sobotka (1), Hyka 2 – Irving, Tomov, Chlapik 1 (1), Horak, Vitouch D. – Miklis, Krejcik (1), Kousal (1), Najman, Forman (1) – Tuma, Vitouch M., Hrabik O., Hrabik K. 1. Vezetőedző: Pavel Gross
Hydro Fehérvár AV19: Reijola (Horváth D.) – Stajnoch, Gaunce, Kuralt 2, Hári (1), Ambrus (1) – Messner, Stipsicz, Brown, Bartalis, Erdély – Atkinson (1), Csollák, Terbócs, Berger, Kulmala – Mihály, Németh, Magosi. Vezetőedző: Kiss Dávid

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában