A Videoton öregfiúk együttese a döntőig menetelt Baranyában

2024.09.19. 11:34

Ezüstérmesek lettek az országos bajnoki fináléban

Székesfehérvár – A Nagykanizsa állította meg a Videoton futballistáit a veterán országos bajnoki döntőben, a kispályás finálét Pécsen rendezték.

Horog László

Tiber László veszi át a díjat az esemény díszvendégétől, Dárdai Páltól

Fotó: Pécsi MFC

A déli eseményre az utolsó hat évben az országos döntőben szerepelt és a legjobb négy közé jutott csapatokat hívták meg. Amolyan elitbajnokságként kezelték az eseményt a rendezők és a résztvevők is, a fehérváriak ezúttal is nagy reményekkel várták a tornát. Az első helyet megérdemelten szerezték megy a nagykanizsaiak, ugyanis kétszer verték a Fejér vármegyeiek, az első meccsen, a csoportkörben 3-0-ra, az aranyéremről döntő csata során pedig 2-1-re. A fináléig vezető úton a Békéscsaba, a Kecskemét és a házigazda Pécs legyőzése nem okozott gondot a koronázóvárosiaknak.

Az eredmények a csoportküzdelmek során: Videoton-Nagykanizsa 0-3, Videoton-Békéscsaba 3-0, PMFC-Videoton 2-5. Elődöntő: Kecskemét-Videoton 0-2. Döntő: Nagykanizsa-Videoton 2-1. A tornán hatvanadik életévüket betöltött labdarúgók léphettek pályára, a bajnoki rendszerben másfél évtizede szerepel ez a pontvadászat. Az elmúlt időszakban Fister Ferenc, Tiber László, Szabó József, Végh Tibor, Kuti László is erősítette az együttest, amelyben Borsányi István és Vadász Imre a közelmúltban még pályára lépett, azonban Baranyában sérülés miatt nem voltak ott a piros-kékek együttesében.

A díjakat a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Hertha BSC legendája, Dárdai Pál adta át. A torna gólkirálya a fehérvári Kádár Lajos lett, négy találattal. A nagykanizsaiaknál egyetlen játékos szerepelt korábban a legmagasabb osztályban, a fehérváriaknál is egy, a móri Kiszi József, igaz, ő anno nem a Videoton, hanem a Tatabánya és a Győr színeiben töltött éveket az NB I-ben.

A csapatképen hátsó sorban balról jobbra: Fekete István, Vonnák János, Szmilek Miklós, Dárdai Pál, Kiszi József, Tiber László. Első sor: Kádár Lajos, Tersánszky Tibor, Marton Ferenc, Farkas Zoltán
Fotó: Pécsi MFC

A csapatképen szereplő labdarúgók alkották ezúttal a fehérvári együttest, kivéve persze Tiber Lászlót, aki a gárda edzőjeként tevékenykedik, valamint Dárdai Pált, a magyar válogatott korábbi szakvezetőjét, aki nyárig a Bundesliga második vonalában érdekelt Hertha BSC szakvezetőjeként tevékenykedett, majd visszatért a berliniek utánpótlásába, ahol edzői karrierjét anno elkezdte. Az országos döntőt a Dárdai Pál édesapjáról elnevezett létesítményben bonyolították. A fehérvári csapat tagja még a tornáról ezúttal hiányzó Vas József, Májer László, Fenyvesi Tamás, Botos István, Szőnyi Tibor, Simon József, valamint Nagy Sándor.

- A mostani csapatunk tagjainak kilencven százaléka valamilyen bajnokságban, vagy közösségben futballozik a hétköznapokon, mindannyian élünk-halunk a labdarúgásért. Tiber László a mi Minarik Edénk, ő fogja össze a társaságot – mondja Tersánszky Tibor csapatkapitány.

-Az MLSZ kezdeményezésére jött létre a veterán bajnokság, Hevesi Tamás szlogenje alapján: ezt egy életen át kell játszani – veszi át a szót Tiber László csapatvezető, valamint edző. - Korábban kétszer megnyertük az országos döntőt, az elsőt másfél évtizede, a BVSC fővárosi, Szőnyi úti pályáján, érdekesség, hogy akkoriban csapatunkat erősítette a korábbi válogatott Kuti László és a Vidi az UEFA-kupában négy évtizede remeklő együttesének gólkirálya, Szabó József is. Legutoljára pedig 2021-ben diadalmaskodtunk, Dabason. Régiós bajnokság zajlik az öregfiúknál is, ősztől tavaszig, hasonló rendszerben, mint az NB I-es, profi küzdelemsorozat. Mi a Dunántúlon, a nyugati területen kergetjük a labdát, Várpalota, Ajka, Veszprém tartozik ehhez a pontvadászathoz, tizenöt esztendeje. Egy év kivételével mindig mi győzedelmeskedünk, tavaly a veszprémiek jobbak voltak nálunk. Az első időszakban futballoztam is, négy éve már nem lépek pályára, 71 évesen még pályán voltam, de térdprotézissel már nem tudom kergetni a labdát. A mi csapatunk igazából baráti társaság, nagyon remélem, még sokáig indulunk az öregfiúk bajnokságban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában