Sportszerű gesztust tettek egymásnak

2 órája

Fair Play díjra jelöli a MOB Bartosz Grzelakot és Bekő Balázst

A Bekő Balázs vezette Dorog labdarúgó-csapata sérülés miatt tíz emberre fogyatkozott az Újpest elleni gálameccsen, ezért Grzelak felajánlotta, hogy csapata szívesen folytatja azonos létszámban. A Dorogi FC közösségi oldalán adta hírül, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play bizottsága jelölte a 2024-es Fair Play díjra a két szakember sportszerű gesztusát.

Németh Krisztián

Fotó: Dorogi FC

Fotó: JANI MARTIN

A Bartosz Grzelak vezette Újpest az NBIII-ban szereplő Dorogi FC-vel játszott felkészülési mérkőzést szombaton. A házigazda klub fennállásának 110. évfordulója alkalmából megrendezett gálameccsen a fair play jegyében szép gesztust tett a lila-fehérek vezetőedzője, amit viszonzott a hazaiak trénere.

A svéd tréner Fehérvárról való távozása sok Vidi-drukkernél kicsapta a biztosítékot, ám Bekő Balázs csapata ellen nagyon sportszerűen viselkedett.

A meccs 75. percében 10 főre fogyatkozott a Dorog, ugyanis Barna Gergő megsérült, több cserelehetősége pedig már nem volt a Vidhez ezer szálal kötődő Bekő Balázsnak. Grzelak az eset után átsétált a hazai kispadhoz, és felajánlotta kollégájának, hogy szívesen folytatják 10 emberrel.

A sportszerű gesztusra hasonló válasz érkezett, ugyanis Bekő, látva, hogy az Újpest már számos fiatalt szerepeltet, az ellenfél egyetlen játékosától sem akarta elvenni azt az élményt, hogy pályán lehet, így köszönte szépe, de nem élt a sportszerű gesztussal. 

A Dorogi FC közösségi oldalán arról adott hírt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play bizottsága jelölte a 2024-es Fair Play díjra a Bartos Grzelak - Bekő Balázs féle sportszerű cselekedetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában