Bekísérték a válogatottat

11 órája

Fantasztikus élményt szereztek a gárdony-agárdi iskolások

A magyar férfi labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára a Nemzetek Ligája A-divíziójának második mérkőzésén kedd este a Puskás Arénában. A mérkőzésen a gárdony-agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium diákjai örök élményben részesültek.

Szabó Róbert

A bosnyák válogatott játékosai és a gárdony-agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium kis diákjai

Fotó: Kricskovics Antal

A válogatott, és a futball mérkőzések java részénél megszokott elem, hogy a pályára kisgyermekek kísérik be a futballistákat. Így volt ez nyáron az Európa-bajnokságon is, ahol Kölnben a Magyarország – Svájc csoportmérkőzésen egy székesfehérvári kisfiú, Keszei Marcellnek vált valóra egy nagy álma, míg Stuttgatban, a nagylóki Tránszky Ákos élt át hasonló élményt a Németország – Magyarország összecsapáson.

Most egy csapatnyi Fejér vármegyében tanuló kisgyermeknek vált valóra az álma, hiszen a gárdony-agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium tanulói kísérhették be a magyar válogatott tagjait a Magyarország – Bosznia-Hercegovina összecsapás előtt a Himnuszra. Az örömhírről az intézmény számolt be hivatalos Facebook oldalán, lapunknak pedig Szabó Péter, az iskola testnevelő tanára nyilatkozott.

– Az iskolánk egyik diákjának édesapja a munkahelyén keresztül szerezte nekünk ezt a lehetőséget. Ez volt egyben a kislányának a meglepetés ajándéka a születésnapja alkalmából. Egy csapatnyi diákot delegálhattunk, jelentős részben a kislány osztályából és baráti köréből kerültek ki a gyerekek, de őket még kiegészítettük sportolókkal is. Az MLSZ szabályai megkötötték a kezünket, hiszen szigorúan meg volt szabva, hogy 125 és 140 cm magasság közti gyermekek felelnek meg a kritériumoknak, így másodikos és harmadikos gyermekekkel indultunk neki a kalandnak – mondta lapunknak a Chernel István Általános Iskola és Gimnázium testnevelő tanára.

Óriási volt a gyermekek öröme, de a szülők és a pedagógusok is érzelmesen, könnyek közt nézték végig az eseményeket
Fotó: Kricskovics Antal

Szabó Péter arról is beszélt, bár sokáig úgy tudták a magyar válogatottat kísérhetik be, végül a szervező édesapa közölte velük, hogy a bosnyák nemzeti együttesnél kell ezt a feladatot ellátniuk a gyerekeknek. 

– Elképesztően boldogok voltunk így is, főleg, hogy ennek köszönhetően magyar mezben léphettek pályára a gyermekek. Bár azt a felszerelést nem tarthatták meg, de egy azzal teljesen megegyező garnitúrát mindenki kapott az MLSZ-től – folytatta gondolatait a testnevelő. Kiemelte, számára még különlegesebb volt ez az este, hiszen amellett, hogy pedagógusként kísérhette a csillogó szemű cherneles diákokat a kislánya is ott volt a pályán, így a himnuszok alatt, a bevonuláskor még jobban potyogtak a könnyei. Hozzátette, még mindig az események hatása alatt vannak mind ők, pedagógusok, szülők és a gyerekek is.

A gyerekek, és az apuka, aki ezt az élményt elősegítette
Fotó: Szabó Péter

A kísérés után a gyerekek a kísérőikkel együtt megnézhették a mérkőzést, de sokuk szülei is csatlakoztak hozzájuk, hiszen jegyet vásároltak az összecsapásra.

– Alapvetően mindenki velünk jött, majd miután feljöttek a lelátóra ott már a szüleik várták őket. Apró érdekesség, hogy a közvetítő stáb többször is mutatott minket a találkozó alatt, így az otthoniaktól is jöttek az üzenetek, hogy láttak minket – nyilatkozta Szabó. A diákok közül elmondta, volt olyan aki a három szülői igazolás egyikét kihasználva szerdán nem ment iskolába, azonban találkozott egy másodikos kisfiúval, akiről elmondta, olyan álmos gyermeket még nem látott. Mint elmondta, nagyjából hajnali fél kettő magasságában értek haza, így kettőnél előbb szinte biztos, hogy nem kerültek ágyba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában